Mainos

Thaimaan turisti: Tietoa ei saa mistään

Thaimaan rankkasadealueilla tieto ei kulje. Saarella olevat turistit ovat olleet pitkään informaatiopimennossa. Esimerkiksi loukkaantuneista tai kuolonuhreista ei paikan päällä tietoa turisteilla ole.

— Tuntuu, että kotimaassa tiedetään enemmän kuin täällä. Informaatio ei oikein kulje, Thaimaassa lomaileva Ari Viljamaa sanoo.

— Tapaamani suomalainen pariskunta oli kuullut hotellin respasta evakuointiprojektista. Itse soitin suurlähetystöön, mutta ei sieltäkään mitään tarkkaa osattu sanoa, hän jatkaa.

Aamuyhdeltätoista Suomen aikaa Viljamaa odotti Koh Samuin saarella satamassa armeijan evakuointialusta. Evakuointi tapahtuu todennäköisesti mantereelle saakka.

— Faktat on täysi arvoitus. Tässä odotellaan, mitä tapahtuu. Ilmeisesti kyseessä on iso, jopa lentotukialus, joka jää parin kilometrin päähän. Kuljetukset alukselle taitaa olla se riskialttein tilanne, Viljamaa toteaa.

Viljamaan mukaan monta päivää lentoa odottaneet ihmiset saivat toivonpilkahduksen, kun Bangkok Airlinesin kone pääsi laskeutumaan saarelle. Evakuointilento kuitenkin epäonnistui, kun kone ei pystynyt sääolosuhteiden takia nousemaan.

Paniikkia ei Viljamaan mukaan ole syntynyt. Kulkeminen on riskialtista, kun vesi kuluttaa teitä ja siltoja. Teille on putoillut järkälemäisiä kiviä ja moottoripyörillä liikkuvat ovat joutuneet virtausten kynsiin. Viljamaa kertoo, että millimetrimäärät ovat saaneet thaimaalaiset ihmetyksen valtaan.

— Paikallisetkaan eivät muista moisia sademääriä, Viljamaa sanoo.

Pirjo Leino suurlähetystöstä sanoo, että Thaimaan rankkasadealueilla on yhteensä 2 000 turistia, joista reilu sata on suomalaisia. Rankkasateissa on yhteensä kuollut ainakin 11 ihmistä. Suomalaisuhreista ei ole tiedotettu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.