Mainos

Thaimaan Thaksin palasi maan johtoon

Thaimaan kiistelty pääministeri lähti huhtikuun alussa ulkomaille laittomiksi julistettujen vaalien jälkeen. Nyt hän istuu jälleen hallituksessa.

Thaimaan kiistelty pääministeri Thaksin Shinawatra on palannut tehtäviinsä. Thaksin astui tilapäisesti syrjään lähes kaksi kuukautta sitten, kun opposition kannattajat vaativat häntä eroamaan.

- Olen palannut kokonaan töihin, Thaksin sanoi hymyillen saapuessaan hallituksen istuntoon.

Thaksin jätti hallituksen sen jälkeen, kun oppositio oli boikotoinut huhtikuun alussa järjestettyjä vaaleja. Väliaikaiseksi pääministeriksi tuli Chidchai Vanasathidya.

Thaksin vietti taukonsa matkustellen ulkomailla. Hän tapasi muun muassa Britannian pääministerin Tony Blairin ja Japanin pääministerin Junichiro Koizumin, vaikka hänellä ei tuona aikana ollutkaan virallista asemaa.

Thaimaan oppositio on käärmeissään Thaksinin paluusta.

- On vaikea ymmärtää, mitä hän ajaa takaa. Luuleeko hän, että maamme on joku lelu, kysyi entinen pääministeri Chuan Leekpai.

Thaimaan parlamenttivaalit menivät pieleen, kun oppositio boikotoi niitä liian lyhyen valmistautumisajan vuoksi eikä kaikkia paikkoja saatu edes täytettyä. Pääministeri Thaksinin ympärillä on ollut kohua muistakin syistä. Mielenosoitukset hänen erottamisekseen alkoivat helmikuussa, kun Thaksinin perhe myi yrityksensä osakkeita 1,9 miljardin dollarin arvosta maksamatta lainkaan veroja.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.