Mainos

Thaimaan separatistit uhkaavat turistikohteita

Thaimaan parlamentti on kokoontunut puimaan eilisiä levottomuuksia. Muslimiseparatistit ovat puolestaan varoittaneet turisteja tulemasta alueelle.

-

Thaimaan separatistit ovat varoittaneetulkomaisia turisteja matkustamasta Thaimaan suosituimpiin lomakohteisiin. Varottavien kohteiden joukossa ovat muiden muassa eteläosan Phuket ja Krabi.

Useat maat varoittivat kansalaisiaan matkustamasta Thaimaan eteläisiin muslimimaakuntiin eilisten separatistien ja turvallisuusjoukkojen veristen yhteenottojen jälkeen.

Tänään separatistit kehottivat ulkomaalaisia välttämään Phuketin ja Phi Phin lomasaaria ja Krabin ja Phang Ngan kohteita mantereella.

- Thaimaan matkaa suunnittelevia varoitetaan matkustamasta Patani Rayan alueelle ja naapurimaakuntiin. Patanin asukkaat eivät ole vastuussa siitä, mitä teille tapahtuu tämän varoituksen jälkeen, sanoi militantti Bersatu-järjestö julkisuuteen toimittamassa viestissään.

Patani Rayan alueeseen kuuluu Phuket, Phang Nga ja Krabi Pattalung.

Thaimaan matkailuviranomaiset ovat huolissaan siitä, että eteläisten maakuntien väkivaltaisuudet pelottavat matkalaiset maasta. Vuosittain maassa käy kymmenen miljoonaa ulkomaista turistia.

Thaimaan armeijaa syytetään väkivaltaisuuksista


Thaimaan eteläosan muslimijohtajat syyttävät poliisia ja armeijaa raa'oista otteista eilisen väkivaltaisuuksien tukahduttamisessa.

Viranomaisten mukaan 113 ihmistä sai eilen surmansa, kun turvallisuusjoukot nujersivat nuorisojoukkojen hyökkäykset poliisiasemille ja armeijan tukikohtiin kolmessa Thaimaan eteläisessä maakunnassa.

Viranomaisten mukaan nuorisojoukot hyökkäsivät eilen aamulla ainakin kymmeneen poliisin ja armeijan tarkastuspisteeseen. Ryhmien tarkoituksena oli varastaa aseita maan turvallisuusjoukoilta. Pääosa surmansa saaneista on hyökkääjiä.

Thaimaan parlamentti on kokoontunut pohtimaan suljetuin ovin levottomuuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.