Mainos

Thaimaan poliisi kiistää väitteet tsunamirahojen väärinkäytöstä

Suomi lähetti yhdessä USA:n, Britannian, Ranskan, Saksan, Ruotsin ja Hollannin kanssa yhteisen valituksen Thaimaan poliisille marraskuussa. Thaimaalaisen Nation-lehden mukaan avustusvaroja olisi kateissa noin 750 000 euroa.

Thaimaan poliisi on kiistänyt väitteet, joiden mukaan poliisi olisi käyttänyt väärin tsunamiuhrien avustusrahoja. Suomi ja kuusi muuta maata on tehnyt Thaimaalle asiasta valituksen.

- Voin vakuuttaa, ettei rahoja ole käytetty väärin, sanoi poliisin edustaja Ajiravid Subranbhesaj.

Suomi yhdessä Yhdysvaltain, Britannian, Ranskan, Saksan, Ruotsin ja Hollannin kanssa lähetti yhteisen valituksen Thaimaan poliisille marraskuussa. Maat ovat antaneet avustusrahastoon noin 1,2 miljoonaa euroa. Thaimaalaisen Nation-lehden mukaan kateissa olisi noin 750 000 euroa.

Pasi Tuominen ulkoministeriön konsuliasiain yksiköstä vahvisti jo eilen, että avustusrahoja on hukassa. Hänen mukaansa asia on ollut tiedossa jo jonkin aikaa ja Thaimaan viranomaiset selvittävät sitä. Suomen puolesta asiaa hoitaa Suomen Bangkokin-suurlähetystö.

Kahden vuoden takaisessa tsunamikatastrofissa kuoli Thaimaassa lähes 5400 ihmistä, joista arviolta puolet oli ulkomaalaisia turisteja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.