Thaimaan pääministeriltä erikoinen lausunto kesken brittituristien murhatutkintaa

Thaimaan poliisi on kuulustellut brittiveljeksiä Koh Taon lomasaarella tapahtuneesta murhasta, kertoo The Guardian.

Brittituristit Hannah Witheridge, 23, ja David Miller, 24 löydettiin maanantaina kuolleina rannalta Koh Taon saarelta. Kummankin ruumissa oli erittäin julman väkivallan merkkejä.

Nyt kuulustellut kaksi brittimiestä viettivät aikaa uhrien kanssa ennen surmaa. Veljekset pysäytettiin Bangkokin kansainvälisellä lentokentällä, kun he olivat lähtemässä maasta.


Thaimaan poliisi kertoo lisäksi kuulustelleensa 11 burmalaista kaksoissurmaan liittyen.  Tiettävästi joidenkin kuulusteltujen burmalaisten vaatteista olisi löytynyt verijälkiä, joista on otettu DNA-näytteet

Poliisi korostaa, ettei ketään kuulustelluista ei ole pidätetty.

Samaan aikaan kun Thaimaan poliisi jatkaa kuumeisesti murhatutkintaa, on maan pääministeri kommentoinut varsin erikoisesti asiaa.

Pääministeri Prayut Chan-O-Cha puhui turistien turvallisuudesta televisiossa.  Hänen mukaansa vain bikinejä käyttävät epäviehättävät turistit olisivat turvassa Thaimassa.

– Turistit tulevat tänne ja ajattelevat tämän maan olevan kaunis ja turvallinen, ja että he voivat tehdä täällä mitä he haluavat, kulkea bikineissään kaikissa paikoissa. Voivatko he olla turvassa bikinit yllään…paitsi jos he eivät ole kauniita? lausui pääministeri.

Britannian Thaimaan-lähetystö pyysi välittömästi selvitystä pääministerin lausunnosta.

Pääministeri Prayuth kiirehtikin tänään pahoittelemaan aiheuttamaansa mielipahaa.

– Olen pahoillani, että se (lausunto) loukkasi ihmisiä, totesi pääministeri lehdistötilaisuudessa BBC:n mukaan. 

Lue myös:

    Uusimmat