Thaimaan mielenosoituksessa ammuskeltiin - useita loukkaantui

Thaimaan hallitusta vastustavat mielenosoittajat ovat avanneet tulen kohti hallituksen kannattajia Bangkokissa. Uutistoimisto Reutersin mukaan tulituksessa loukkaantui ainakin 12 ihmistä.

Välikohtaus sattui Bangkokin vanhalle lentokentälle johtavalla tiellä, jonka mielenosoittajat ovat sulkeneet.

Kuvissa ainakin kaksi hallituksen vastustajaa ampuu puolisen tusinaa laukausta käsiaseilla kohti vastapuolta. Tv-kanava kertoo, että ammuskelun kuvannutta kameramiestä uhattiin myös ja hänen kuvaamansa nauha yritettiin siepata.

Ainakin yhden ammuskelijan taustalle nostettiin Thaimaan kuninkaan Bhumibol Adulyadejin kuva. Ei maalitauluksi, vaan sen symboliksi, että mielenosoittajat kannattavat kuningashuonetta. Mielenosoittajat myös kantavat yllään jotain keltaista, esimerkiksi huivia tai T-paitaa, koska keltainen väri symbolisoi kuningasta.

Thaimaan television mukaan moottoritien useista kaistoista vain yksi on auki. Paikalla on myös mellakkajoukkoja, jotka pyrkivät estämään huomiseksi kaavaillut mielenosoitukset.

Oppositioaktivistit piirittävät jo toista päivää hallituksen väliaikaisia toimitiloja Bangkokin entisellä lentoasemalla. Mielenosoittajat saartoivat tärkeimmät hallintorakennukset kaupungin keskustassa elokuussa.

(MTV3-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat