Mainos

Thaimaan mielenosoittajat vakuuttavat pysyvänsä kaduilla

Thaimaassa turvallisuusjoukot ovat partioineet Bangkokin kaduilla väkivaltaisiksi kääntyneiden mielenosoitusten jälkimainingeissa. Samaan aikaan hallituksen eroa vaativat mielenosoittajat vakuuttivat järjestävänsä uusia mielenilmauksia.

Sotilaiden ja poliisien muodostamat ryhmät vartioivat tärkeimpiä valtiollisia laitoksia kuten parlamenttia. Parlamentin edustalla puhkesi eilen yhteenottoja poliisin ja mielenosoittajien välillä. Niissä kuoli kaksi ihmistä ja yli 400 haavoittui.

Parlamentin ympäristössä oli kuitenkin tänään rauhallista. Mielenosoittajat ovat vetäytyneet takaisin pääministerin virka-asunnon alueelle, jossa heillä on ollut leiri jo pidemmän aikaa.

Toukokuussa alkaneet mielenosoitukset nykyhallituksen kaatamiseksi ovat jo vaikuttaneet Thaimaan turismiin. Erityisesti naapurimaista tulevat matkailijat ovat peruneet lomamatkojaan.

Suurin osa eilen loukkaantuneista on päässyt jo pois sairaalasta. Osa loukkaantui kuitenkin pahoin; neljä mielenosoittajaa esimerkiksi menetti käden tai jalan. Suurin osa loukkaantuneista oli mielenosoittajia, mutta myös ainakin kahdeksan poliisia sai pahoja vammoja.

Eilisen katumellakat yltyivät pahimmiksi, mitä Bangkokissa on nähty sitten vuoden 1992 jättimielenosoitusten. Poliisi käytti voimakeinona lähinnä kyynelkaasua, mutta räjäytti kyynelkaasupanoksia väkijoukon keskellä, mikä aiheutti pahaa tuhoa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.