Mainos

Thaimaan matkailu räjähti kasvuun

Tsunamikatastrofi vuoden 2004 tapaninpäivänä ei notkauttanut Thaimaan suosiota suomalaisten keskuudessa.

Thaimaan suosio suomalaisten kaukomatkakohteena on räjähdysmäisessä kasvussa.

Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna Thaimaahan tehtiin 90 000 lomamatkaa. Matkojen määrä kasvoi jopa 70 prosentilla edellisvuosiin verrattuna.

Tsunamikatastrofi vuoden 2004 tapaninpäivänä ei notkauttanut Thaimaan suosiota suomalaisten keskuudessa. Tilastokeskus arvioi kohteen suosion jatkuvan myös tänä vuonna.

Suomalaiset tekivät viime vuonna yli 30 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa.

Talven Thaimaan-matkat on viety käsistä

Loppuvuoden pakkasia Thaimaahan karkuun pyrkiville on jo jouduttu tarjoamaan kylmää kättä. Sekä Aurinkomatkoilta että Finnmatkoilta kerrotaan talven matkojen olevan pitkälle täyteen buukattu.

-Thaimaasta on tullut suomalaisille vähän kuin uusi Kanaria, kaikki haluavat sinne, Finnmatkojen asiakaspalvelupäällikkö Tiina Moberg kertoo.

-Thaimaan-matkailun huippusesonkien eli joulun, uuden vuoden ja hiihtolomien ajaksi varaukset ovat jo varsin täynnä. Thaimaa-buumi ja ylipäätään Kaukoitä-buumi jatkuu voimakkaana, varatoimitusjohtaja Tom Selänniemi Aurinkomatkoilta säestää.

Matkanjärjestäjät ovat lisänneet Thaimaan-matkojen tarjontaa vastatakseen lisääntyneeseen kysyntään. Finnmatkoilta kerrotaan, että kohde on siitä huolimatta viety käsistä.

-Thaimaahan lähtevät kaikenlaiset matkaajat. Aikuiset pariskunnat ja lapsiperheet muodostavat valtaosan matkailijoista, matkanjärjestäjät kertovat.

Risteilyt ja Venäjän-matkailu laskusuunnassa

Suomalaiset tekivät viime vuonna yli 30 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa, joista valtaosa suuntautui kotimaahan. Ulkomaille tehtiin 5,2 miljoonaa matkaa, ja suosituimpina kohteina säilyivät Viro, Espanja, Ruotsi, Venäjä ja Kreikka.

Venäjä ei kuitenkaan houkuttanut matkailijoita edellisvuosien tapaan, sillä sinne matkattiin Suomesta 25 000 kertaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Myös Ruotsin ja Viron risteilyjen suosio on laskusuunnassa.

Kotimaan matkailu kasvatti suosiotaan viidellä prosentilla vetojuhtinaan Lappi, Pirkanmaa ja Uusimaa.

Matkailutiedot ilmenevät Tilastokeskuksen tekemästä Suomalaisten matkailu -tutkimuksesta, johon haastateltiin lähes 20 000:ta ihmistä. Tutkimuksessa on huomioitu vain vapaa-ajan matkat.

Alaikäinen seurue voi matkustaa huoltajan luvalla

Alaikäinen seurue voi lähteä suomalaisen matkajärjestäjän matkalle ilman täysi-ikäistä huoltajaa. Ainakin Aurinkomatkojen ja Finnmatkojen vaatimuksena on kuitenkin se, että huoltajalta on matkaan lupa.

-Jokaisella alaikäisellä pitää olla matkaan kirjallinen suostumus, vahvistaa Aurinkomatkojen varatoimitusjohtaja TomSelänniemi.

Myös Finnmatkat vaatii alaikäisten keskinäiselle matkalle huoltajan suostumusta. Finnmatkojen asiakaspalvelupäällikkö Tiina Moberg kertoo, että he jopa soittavat ja vahvistavat, että huoltaja on nähnyt lupalomakkeen, jos hän ei henkilökohtaisesti toimita sitä matkatoimistoon.

Uutistoimisto AFP kertoi tänään, että jotkut tanskalaiset matkatoimistot järjestävät 16-19-vuotiaille tarkoitettuja matkoja. Näillä matkoilla nuorten pääasialliseksi ajanviettotavaksi markkinoidaan alkoholin juomista ja juhlimista.

-Meillä ei ole ollut ongelmia nuorten matkailijoiden kanssa. Kyllä nämä henkilöt taitavat olla muualta Skandinaviasta, Moberg sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.