Mainos

Thaimaan levottomuudet laantumassa

Hallitusta vastustavat mielenosoittajat ovat silminnäkijöiden mukaan poistumassa pääministerin kanslian alueelta.

Protestijohtajat ovat neuvotelleet armeijan kanssa mielenosoittajien turvallisesta poistumisesta. Ainakin neljä johtajaa on myös antautunut poliisille. Viranomaisten mukaan he joutuvat oikeuden eteen vastaamaan syytteisiin suuren kokoontumisen järjestämisestä hätätilan aikana.

Yö sujui ilman suurempia häiriöitä.

Eilen illalla hallituksen joukot käyttivät kyynelkaasua ja kumiluoteja pakottaessaan mielenosoittajia vetäytymään. Sen jälkeen joukot saartoivat mielenosoittajat lähellä pääministerin kansliaa Bangkokissa.

Alueella olevilla suomalaisilla ei ole Suomen Thaimaan suurlähettilään Lars Bäcksrömin mukaan vaaraa.

- Täällä olevat suomalaiset asuvat kaukana levottomuusalueelta. Myöskään valmismatkalaisilla ei pitäisi olla mitään hätää. He asuvat hotelleissa, jotka ovat noin kuuden kilometrin päässä, ja jokainen ymmärtää pysyä pois tältä varsinaiselta mielenosoitusalueelta, Bäckström toteaa

MTV:n uutisten tavoittaman Bäcksrömin mukaan paikalliset tiedotusvälineet kertovat mielenosoituksissa kuolleen kolme ja loukkaantuneita olevan ainakin 110. Uutistoimisto AFP:n mukaan haavoittuneiden joukossa on 23 sotilasta.

Armeija ja mielenosoittajat ovat ottaneet rajusti yhteen Bangkokissa sunnuntain ja maanantain välisestä yöstä lähtien. Armeija on ilmoittanut olevansa valmis käyttämään kaikkia keinoja järjestyksen palauttamiseksi.

Opetusministeriön rakennus sytytettiin eilen tuleen Bangkokin keskustassa. Pääministerin eroa vaativat mielenosoittajat heittivät rakennukseen palopommeja. Mielenosoittajat myös kaappasivat useita linja-autoja ja sytyttivät ne tuleen.

Mielenosoittajat ovat pitäneet leiriä hallituksen rakennusten lähellä maaliskuusta lähtien.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.