Mainos

Thaimaan kriisikokous sopi yhteistyöstä

Thaimaa myöntää epäonnistuneensa lintuinfluenssan torjumisessa. Bangkokissa sovittiin tänään yhteistyön tehostamisesta kamppailussa tautia vastaan.

Lintuinfluenssan koettelemat Aasian maat päättivät tänään kokouksessaan tehostaa yhteistyötään kamppailussa tautia vastaan. Thaimaan pääkaupungissa Bangkokissa pidetyssä kokouksessa oli mukana myös kansainvälisten terveysjärjestöjen edustajia.

-Lintuinfluenssa on niin suuri uhka, että sitä vastaan tarvitaan niin kansainvälistä kuin alueellistakin yhteistyötä, huomautti Thaimaan ulkoministeri Surakiart Sathirai.

Thaimaan viranomaiset myönsivät aiemmin epäonnistuneensa lintuinfluenssan torjuntatyössä. Vastuulliset ministerit voivat joutua virkasyytteeseen, jos taudin salailusta saadaan näyttöä, vihjaistiin senaatin ulkoasiainvaliokunnasta. Arvostelijoiden mukaan tietoa taudin puhkeamista pimitettiin viikkotolkulla, koska ei haluttu herättää paniikkia.

Thaimaan maatalousministeriön mukaan virus näyttää edenneen myös Bangkokiin. Chatuchakin ja Bungkumin alueilta otetuissa siipikarjanäytteissä on todettu lintuinfluenssa, viranomaiset kertoivat. Maailman terveysjärjestö WHO on kehottanut viranomaisia tarttumaan heti toimeen, jotta lintuinfluenssaa aiheuttavan viruksen yhdistyminen toiseen influenssavirukseen voitaisiin estää.

Lintuinfluenssaa on todettu tähän mennessä kymmenessä Aasian maassa, viimeksi Kiinassa ja Laosissa. Tautiin kuolleiden ihmisten määrä nousi Vietnamissa kahdeksaan, kun viranomaiset vahvistivat kaksi uutta kuolemantapausta. Lisäksi Thaimaassa ainakin kaksi ihmistä on menehtynyt lintuinfluenssaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.