Mainos

Thaimaan hallitus lupaa korvauksia paluulentoa odottaville

Finnairin kone on tuonut jälleen tänä aamuna vajaat 300 Bangkokiin jumiutunutta matkustajaa Suomeen. Matkustajia lennätetään Thaimaasta yhä Phuketin kautta, sillä Bangkokin kenttä on pysynyt mielenosoittajien sulkemana.

Thaimaan Bangkokissa paluulentoa odotteleva Antti Mykkänen kertoo, että Thaimaan hallitus on luvannut maksaa jokaiselle maahan jumiin jääneelle turistille jokaisesta lisäyöstä 2 000 bahtin korvauksen. Summa on noin 45 euroa.

- Finnairhan on luvannut täällä vain yhden yön, sen yön, joka on paluulentoa edeltävä. Nythän kukaan ei voi tietää, koska paluulento on, ja tämän järjestelmän mukaan jokainen maksaa itse siitä eteenpäin olevat majoituskulunsa, kertoo Mykkänen.

Korvauksia on maksettu niissä hotelleissa, jotka kuuluvat Thaimaan hallituksen ns. turistiohjelmaan. Muutkin hotellit ovat kuitenkin ilmoittaneet, että haluavat myös tarjota alennuksia lisäöistä.

Finnair kotiuttaa kahdella koneella ylihuomisesta alkaen

Finnairin paluulentoa odottaa Bangkokissa satoja yhtiön asiakkaita. Heistä puolet on suomalaisia. Huomenna ja ylihuomenna palaa molempina päivinä Helsinki-Vantaalle yksi Finnairin kone Phuketista.

- Valtaosaan matkustajista olemme saaneet yhteyden. Tämä on meille äärimmäisen haastava tilanne. Thaimaan päässä on hankaloittanut se, matkapuhelinverkko on hyvinkin rasittunut. Aina ei ole siis viestit menneet perille ja tavoittaneet kaikkia asiakkaita, Finnairin tiedottaja Manti Väätäinen-Pereira.

Finnair alkaa kotiuttaa keskiviikosta alkaen 500 Bangkokiin jumiin jäänyttä matkustajaa päivässä. Matkustajia lennätetään Thaimaasta yhä Phuketin kautta, sillä Bangkokin kenttä on pysynyt mielenosoittajien sulkemana.

Finnair lentää keskiviikosta 3.12. lähtien Phuketista kaksi kotiutuslentoa päivässä. Lentoja jatketaan ainakin keskiviikkoon 10. joulukuuta asti, jolloin yhtiö uskoo suurimman osan matkustajista olevan kotimaassa.

Finnairin mukaan paluupaikkoja jaettaessa etusijalla ovat pisimpään odottaneet sekä lapsiperheet ja vanhukset.

Tähän mennessä Finnair on tuonut Helsinkiin yli tuhat matkustajaa. Phuketista on tullut päivittäin yksi kotiutuslento.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.