Mainos

Thaimaan hallitus kaatui vaalipetokseen

Thaimaan perustuslaillinen tuomioistuin on päättänyt hajottaa maan hallituksen vaalipetoksen takia. Päätös juontaa juurensa viime vuoden vaaleihin, joissa puolue syyllistyi vaalivilppiin.

Oikeus myös kieltää maan johtohahmoja, kuten pääministeri Somchai Wongsawatia, osallistumasta politiikkaan seuraavien viiden vuoden ajan. Wongsawath sanoo tyytyvänsä oikeuden päätökseen.

Thaimaan pääministerin johtama PPP-puolue ei silti aio luopua vallasta. Puolueen jäsenet aikovat ryhmittyä uudelleen ja johtaa uutta hallitusta, kertoo puolueen edustaja.

Uusi puolue esittää parlamentille oman ehdokkaansa pääministeriksi ensi viikolla.

Elokuusta lähtien mieltään osoittaneet hallituksen vastustajat ovat pyrkineet hallituksen kaatamiseen. Levottomuuksissa kuoli yksi ihminen, kun Bangkokin vanhalla lentokentällä räjähti pommi varhain tiistaina paikallista aikaa. Parikymmentä ihmistä haavoittui.

Räjähdys sattui kotimaan lennoille varatulla Don Mueangin kentällä. Heti ei ollut selvää, olivatko uhrit hallitusta vastustavia mielenosoittajia.

Kriisi siirtää Asem-kokousta

Poliittisen kriisin vuoksi Thaimaan hallitus on myös päättänyt siirtää Aasian ja Tyynenmeren maiden taloudellisen yhteistyöjärjestön Aseanin huippukokousta.

Kokous oli alun perin määrä pitää Thaimaassa 13. - 17. joulukuuta. Kokous on nyt siirretty maaliskuuhun, kertoo hallituksen edustaja.

Rahtilennot jatkuvat Bangkokista

Rahtilennot voivat jatkua jo tänään Bangkokin kansainväliseltä Suvarnabhumin kentältä. Kentän viranomaisten mukaan lennot voivat jatkua heti, kun rahtarit ja lentoyhtiöt ovat valmiita.

Matkustajalennot sen sijaan eivät jatku ennen kuin hallitusta vastustavat mielenosoittajat päättävät kentän saarron.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.