Mainos

Thaimaan armeija lupasi kunnioittaa vaalitulosta

Thaimaan armeija on sanonut, että se kunnioittaa opposition murskavoittoa eilisissä parlamenttivaaleissa. Väistyvä puolustusministeri Prawit Wongsuwon totesi tänään, ettei armeija aio asettua vastustamaan "kansan selkeää mielipidettä".

Entisen pääministerin Thaksin Shinawatran sisaren johtama punapaitojen puolue sai vaaleissa 265 paikkaa 500-paikkaisesta parlamentista.

Armeija kaatoi Thaksinin johtaman punapaitojen hallinnon viisi vuotta sitten. Maanpaossa oleva Thaksin on ilmoittanut, ettei aio pyrkiä takaisin pääministeriksi. Hän on kehottanut kaikkia tahoja kunnioittamaan vaalitulosta.

Thaksinin sisaresta Yingluck Shinawatrasta on tulossa Thaimaan ensimmäinen naispääministeri. 44-vuotiaan Shinawatran hallituksesta on muodostumassa punapaitojen ja neljän pienpuolueen koalitio. Yhteensä puolueet pitävät hallussaan 299 parlamenttipaikkaa.

Thaimaan poliittinen tilanne on ollut epävakaa Thaksinin syrjäyttämisestä lähtien. Viime vuonna tilanne punapaitojen kannattajien ja armeijan välillä kärjistyi väkivaltaisuuksiksi, joissa kuoli ainakin 90 ihmistä.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.