Mainos

Thaimaan armeija jahtaa separatisteja

Thaimaassa etsitään kiivaasti islamilaisia separatistisissejä. Useat maat sekä YK ovat varoittaneet ihmisiä matkustamasta Thaimaan eteläosiin.

Thaimaan armeija on jatkanut islamilaisten separatistisissien etsintöjä. Sissejä saattaa viranomaisten mukaan olla tuhansia.

Etelässä olevat turvallisuusjoukot on lisäksi asetettu valmiuteen sen jälkeen, kun puolustusministeri Chettha Thanajaro sanoo odottavansa kostoiskuja.

Viranomaiset pelkäävät myös, että Thaimaan eteläosan väkivaltaisuudet saattavat varjostaa pahasti maan tärkeintä elinkeinoa turismia.

- Tämä tulee todennäköisesti vaikuttamaan Thaimaan turismiin, kuten myös maan imagoon. Varoitukset, joita muut maat antavat Thaimaan eteläisen osan tilanteesta, pahentavat vielä asiaa entisestään, Thaimaan turismista vastaava Juthamas Siriwan sanoi uutistoimisto Reutersille.

Myös YK on varoittanut Thaimaassa olevaa henkilökuntaansa välttämään turistikohteita ja julkisia liikennevälineitä sekä pysyttelemään poissa maan eteläosista. Australia, Britannia, Tanska ja Uusi-Seelanti ovat puolestaan kehottaneet kansalaisiaan olemaan matkustamatta Thaimaan eteläosan osavaltioihin. Asiantuntijoiden mukaan ei ole kuitenkaan olemassa mitään todisteita siitä, että maan eteläosan levottomuudet olisivat al-Qaida-verkoston tai muiden vastaavien ääriliikkeiden lietsomia.

Turismin osuus Thaimaan bruttokansantuotteesta oli viime vuonna liki kuusi prosenttia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.