Mainos

Thaimaalaiset poimivat marjoja liki 360 000 euron edestä

Yli 90 thaimaalaista poimi Savukoskella hilloja, mustikkaa ja puolukkaa huikeat 371 000 kiloa.

Savukoskella marjoja poimineet thaimaalaiset lopettivat tällä viikolla urakkansa ja lähtivät marjaeurojen kanssa kotimatkalle. Yhteensä 92 poimijan porukka noukki Savukosken kairoilta kahdessa kuukaudessa 371 000 kiloa marjaa.

- Hilloja 6000 kiloa, mustikkaa 135 000 kiloa ja puolukkaa 230 000 kiloa, Marina Sabel listaa marjoja ostaneesta Riitan Herkku -yrityksestä.

Thaimaalaiset poimijat tulivat Lappiin omalla kustannuksellaan elokuun alussa. Mustasaarelainen marjanjalostaja myi heille majoituksen entisellä kyläkoululla ja opasti heidät marjapaikoille. Saaliista maksettiin Sabelin mukaan poimijoille yhteensä liki 360 000 euroa. Riitan Herkun taloudesta vastaavan Sabelin mukaan thaimaalaiset olivat toki ahkeria poimijoita, mutta eivät yrityksen suomalaisetkaan poimijat jää jälkeen.

- Mustasaaressa suomalaiset poimijamme ovat saaneet puolukkaa saman verran.

Yrityksen toimitusjohtaja, Sabelin isä Jan-Eric Gustafsson vahvistaa, että marjoja ostetaan sekä ulkomaalaisilta että suomalaisilta, mutta suomalaisten määrä ei Savukoskella vain riitä.

- Kunta on Vaasan läänin kokoinen, ja asukkaita vain reilu tuhat.

Thaimaalaisten huikea saldo ei yllättänyt yrittäjää. Kaukaisten poimijoiden ahkeruudesta oli kuultu ruotsalaisilta. Luontoäiti vielä avitti poimijoita, kun puolukkasadosta tuli ennätysmäinen.

Yrityksellä on marjan puhdistus- ja pakastuslaitokset Savukoskella ja Mustasaaressa. Lappiin otetaan Gustafssonin mukaan ensi kesänä jopa satoja thaimaalaisia poimijoita, jos majoitustilat saadaan kuntoon. Yritys on kiinnostunut ostamaan tyhjilleen jääneitä kyläkouluja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.