Thaimaalaisen marjanpoimijan maastoetsinnät lopetettu - miehestä ei jälkeäkään

Itä-Lapin Sallassa on lopetettu maanantai-iltana kadonneen thaimaalaisen miehen etsinnät maastosta. Mies oli muiden thaimaalaisten kanssa poimimassa marjoja, kun hän katosi mystisesti. Viimeinen havainto on puhelu, jonka aikana hän on ilmeisesti sanonut, että jokin eläin - ehkä koira - seuraa häntä.

- Tuntuu aika epätodennäköiseltä, että koira hyökkäisi ihmisen kimppuun, sanoo komisario Jaakko Aurala Lapin poliisista.

Aurala suhtautuu epäilevästi myös siihen teoriaan, että karhu tai susi olisi hyökännyt miehen kimppuun.

- Olemme miettineet, että jotakin jälkeä tällaisesta jäisi. Vaatteiden riekaleita tai verta, Aurala sanoo.

Kaiken kaikkiaan tapauksesta tekee oudon se, ettei kukaan ole nähnyt mitään, eikä miehestä löydy enää jälkeäkään. Kännykkäkin on kiinni.

- Katoamispaikka oli kuitenkin lähellä taajamaa, eli tuntuu oudolta, ettei kukaan olisi yhtään mitään nähnyt, Aurala toteaa.

Aiemmin kerrottiin, että tienvarresta olisi katoamisen jälkeen löytynyt sanko ja vaatteita, mutta tämä osoittautui väärinkäsitykseksi. Ilmeisesti muut poimijat olivat toimittaneet miehen vaatteita ja sankon poliisille, jotta poliisikoira saisi kadonneesta vainun.

- Kaikella todennäköisyydellä nämä ovat kyseisen miehen vaatteita, mutta eivät olleet katoamishetkellä hänen päällään, sanoo Aurala.

- Yleensä katoamistapauksissa jonkinlaisia havaintoja tai jälkiä kuitenkin aina on. Tässä tapauksessa ei mitään, kummastelee Aurala.

Kadonneella thai-miehellä on vaimo ja lapsia Thaimaassa, heihin poliisi ei ole ollut yhteydessä.

- Tietysti sekin on mahdollista, että henkilö on poistunut maasta. Ruotsi ja Norja eivät ole kaukana, eikä tarkastuksia rajoilla ole, esittää Aurala yhden katoamisteorian.

Poliisi on tehnyt laajoja maastoetsintöjä, mutta on nyt lopettanut ne ja keskittyy muihin tapoihin löytää mies.

Poliisi jatkaa vihjeiden vastaanottoa sekä muiden ihmisten, muun muassa muiden thai-poimijoiden puhuttelua.

- Siinä pisteessä ollaan, ettei oikein tiedä miten edetä, summaa Aurala asian etenemistä perjantai-iltapäivänä.

Poliisin vihjepuhelin, johon pienimmätkin havainnot ja tiedot kannattaa soittaa: 071 87 66237 tai 071 87 66040.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat