Mainos

Thaimaa varautuu suurmielenosoitukseen - Bangkokin lentokenttiä vartioidaan

Kymmenettuhannet sotilaat ja poliisit on komennettu vartioimaan Thaimaan pääkaupunkia Bangkokia. Entisen pääministerin Thaksin Shinawatran kannattajat aikovat näyttää voimansa huomenna suuressa mielenosoituksessa.

Hallitus on varoitellut sabotaasien ja jopa pommien mahdollisuudesta.

- Olemme tehostaneet turvatoimia avainalueilla, joista saattaisi tulla kohteita, sanoo hallituksen edustaja eversti Sansern Kaewkamnerd.

Hallintorakennusten ja kansainvälisen päälentokentän vartiointia lisättiin. Viranomaiset haluavat estää reilun vuoden takaiset tapahtumat, kun Thaksinin vastustajat saartoivat lentokentän yli viikoksi. Mottiin jäi yli 200 000 turistia.

Tällä kertaa Bangkokin kansainvälisen päälentokentän edustajat vakuuttavat varautuneensa häiriöihin. Matkustajia on kehotettu tulemaan lähtöselvitykseen 3-4 tuntia ennen lentoa.

Kymmenet maat ovat antaneet kansalaisilleen matkustusvaroituksia mielenosoitusten vuoksi. Myös Suomen ulkoministeriö kehottaa matkailijoita seuraamaan tiedotusvälineitä ja välttämään mielenosoittajien kokoontumispaikkoja.

Mielenosoittajien tavoitteena vaalit

Punapaidoiksi kutsuttuja mielenosoittajia virtasi maaseudulta Bangkokiin avolavapakettiautoilla. Tulijat heiluttelivat punaisia lippuja ja huudattivat kaiuttimista musiikkia.

Mielenosoittajien edustajat laskivat, että marsseille olisi tulossa lähes 600 000 ihmistä. Hallituksen arvio oli 70 000.

Mielenosoittajat sanovat pysyvänsä pääkaupungissa ainakin viikon. Tarkoitus on pakottaa pääministeri Abhisit Vejjajivan järjestämään vaalit.

Punapaidat ovat pääosin köyhää maaseutuväestöä. He syyttävät nykyistä hallitusta elitistiseksi ja sotilaiden tukemaksi.

Keltapaitoina tunnetun vastapuolen tukialuetta on pääkaupunki. Se syyttää Thaksinia korruptiosta ja epälojaalisuudesta kuningasta kohtaan.

Punapaidat moittivat puolestaan hallitusta pelon lietsomisesta.

- Hallitus yrittää luoda pelkoa toistamalla, että pommeja tulee olemaan siellä tai täällä. Se haluaa pelotella mielenosoittajia pysymään poissa, sanoi eräs opposition edustaja.

Punapaidat ovat vakuuttaneet osoittavansa mieltä väkivallattomasti. Rakennuksia ei aiota vallata.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.