Mainos

Thaimaa tarvitsee kuukausia tuhojen korjaamiseen

Analyytikoiden mukaan hyökyaallot aiheuttivat Thaimaan matkailuteollisuudelle, kalastukselle ja kiinteistöille vähintään 750 miljoonan euron tuhot.

Thaimaa tarvitsee kuukausia aikaa korjatakseen hyökyaaltojen tuhot länsirannikollaan, maan matkailuviraston johtaja Juthamas Siriwan arvioi. Kolmessa kuukaudessa on tarkoitus saada 70 prosenttia tuhoista korjatuksi, mutta Siriwan ei ollut varma, kykeneekö Thaimaa niin nopeaan aikatauluun.

Pääministeri Thaksin Shinawatraarvioi valtion kustannuksiksi 375 miljoonaa euroa. Analyytikot pitivät kuitenkin arviota liian alhaisena. Heidän mukaansa hyökyaallot aiheuttivat matkailuteollisuudelle, kalastukselle ja kiinteistöille vähintään kaksinkertaiset tuhot.

Phatra Securities -pankkiiriliike arvioi, että katastrofi aiheuttaa 0,5-0,6 prosentin loven Thaimaan ensi vuoden bruttokansantuotteeseen. Matkailu tuo 6 prosenttia Thaimaan bruttokansantuotteesta.

Länsirannikon katastrofi on aiheuttanut peruutusten tulvan Thaimaahan suuntautuvassa matkailussa, mutta asiantuntijat eivät odota vaikutuksen kestävän kovin pitkään.

(MTV3-STT-Reuters)

Thaimaan Khao Lak on yksi pahimmin tuhoja kärsineistä alueista.

(Sähkeuutiset klo 17, 28.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.