Mainos

Thaimaa päätti muistojuhlan budjetista

Thaimaa on lyönyt lukkoon joulun jälkeen järjestettävän tsunamiuhrien muistojuhlan budjetin. Muistojuhlaan on kutsuttu tuhansia uhrien omaisia eri puolilta maailmaa.

Tuhoisa hyökyaalto iski Thaimaan rannikolle 26.12. 2004

Thaimaan hallitus on hyväksynyt noin kuuden miljoonan euron budjetin, jolla katetaan tsunamiuhrien muistojuhlista aiheutuvat kulut. Maan virallisen uutistoimiston mukaan hallituksen vieraille on varattu 4500 hotellihuonetta maan eteläosan neljästä maakunnasta. Myös paikalliset asukkaat majoittavat vieraita. Thaimaa kustantaa virallisten vieraiden yöpymisen kahdeksi yöksi ja edestakaiset lentoliput.

Tapaninpäivänä järjestettäviin tilaisuuksiin on kutsuttu yli 14 000 vierasta, joiden joukossa on valtionpäämiehiä sekä ulkomaalaisia ja thaimaalaisia uhrien omaisia kuten myös onnettomuudessa loukkaantuneita. Muistotilaisuuksia järjestetään Phuketissa, Phangngassa, Phi Phin saarella ja Krabissa.

Suomalaiset järjestävät oman muistojuhlansa

Suomalaisia varten suunnitellaan Thaimaan Phuketiin omaa ekumeenista jumalanpalvelusta tapaninpäiväksi. Tilaisuuden järjestävät Suomen luterilainen kirkko ja Suomen Bangkokin-suurlähetystö.

-Jumalanpalvelus on ekumeeninen, ja sen toteutuksessa otetaan huomioon kaikki ne tahot, joiden jäseniä katastrofissa menehtyi. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Thaimaassa olevat suomalaiset, kertoo turistipappi Leena Märsylä kirkkohallituksesta.

Myös Suomen kirkoissa muistetaan tsunamin uhreja tapaninpäivän jumalanpalveluksissa ja hartauksissa.

Tapaninpäivänä tulee kuluneeksi tasan vuosi Kaakkois-Aasian tuhoisasta tsunamikatastrofista, joka surmasi kaikkiaan yli 230 000 ihmistä ja jätti miljoonia kodittomiksi. Suomalaisia kuoli 178.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.