Mainos

Thaimaa: Nainen sai lintuinfluenssan luultavasti tyttäreltään

Thaimaan viranomaiset raportoivat, että lintuinfluenssaan kuollut 26-vuotias nainen on saanut tartunnan todennäköisesti tyttäreltään. Tämä olisi tiettävästi ensi kerta, kun lintuinfluenssa on tarttunut ihmisestä toiseen. 26-vuotias nainen kuoli 20. tätä kuuta, ja hän oli saanut lintuinfluenssan viranomaisten mukaan todennäköisesti tyttäreltään, jota kävi katsomassa sairaalassa. Tytär kuoli lintuinfluenssaan 12. tätä kuuta.

Thaimaan hallituksen lausunnon mukaan asiantuntijat eivät ole havainneet mitään merkkejä siitä, että pelätty lintuinfluenssaviruksen muuntautuminen olisi toteutunut. Hallituksen mukaan Maailman terveysjärjestö WHO ja Yhdysvaltain tartuntatautivirasto olivat olleet mukana thaimaalaisnaisen tartunnan tutkimuksissa ja kumpikin järjestö oli sitä mieltä, että tapaus "ei ole merkittävä yleinen terveysriski".

Useaan otteeseen on pelätty, että lintuinfluenssa-virus, H5N1, muuntautuisi niin, että se pystyy tarttumaan ihmisten kesken. Ihmisillä lintuinfluenssavirus voi aiheuttaa hengenvaarallisen keuhkokuumeen.

Asiantuntijoiden mukaan edes ihmisestä-ihmiseen-tartunnat eivät välttämättä merkitse sitä, että virus olisi muuntautunut. Kyse saattaa asiantuntijoiden mukaan olla pikemminkin siitä, että ihminen on saanut toiselta ihmiseltä valtavan määrän taudinaiheuttajia hengitysteihinsä.

Thaimaassa on kuollut nyt kymmenen ihmistä H5N1-virukseen tämän vuoden alun jälkeen. Vietnamissa tautiin on kuollut 20 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.