Mainos

Thaimaa määräsi Thaksinin pidätettäväksi

Thaimaan entinen pääministeri Thaksin Shinawatra elää maanpaossa Britanniassa ja on tullut tunnetuksi muun muassa ostamalla Manchester City -jalkapallojoukkueen.

Thaimaan korkein oikeus on hyväksynyt maan entisen pääministerin Thaksin Shinawatran ja hänen vaimonsa Pojaman pidätysmääräykset. Pidätysmääräyksissä käsketään tuomaan pariskunta oikeuden eteen syyskuun 25. päivään mennessä.

Thaksinille ja hänen vaimolleen oli jo aikaisemmin toimitettu määräykset saapua vapaaehtoisesti oikeuteen Bangkokiin viimeistään tänään, mutta he eivät totelleet niitä.

Thaksinia vaimoineen epäillään laajasta talousrikosvyyhdestä, mistä voi seurata entiselle pääministerille jopa 13 vuoden vankeustuomio. Pariskunta on kiistänyt syytteet.

Thaksin syrjäytettiin verettömässä vallankaappauksessa viime vuonna. Hän elää maanpaossa Britanniassa ja on tullut tunnetuksi muun muassa ostamalla Manchester City -jalkapallojoukkueen.

Britannian sisäministeriön mukaan Thaksinien karkotusta voidaan ryhtyä valmistelemaan, koska pidätysmääräykset on annettu. Thaksinin asianajajien mukaan asian käsittelyä tulisi lykätä siihen saakka kun Thaimaassa on pidetty demokraattiset vaalit, koska pariskunnan turvallisuus vaarantuisi sotilasjuntan hallitsemassa Thaimaassa.

Thaksinin asianajajien mukaan hänen paluunsa saattaisi myös aiheuttaa poliittista sekasortoa maassa. Thaimaan oikeusviranomaisten mukaan pariskunnan turvallisuus kyetään takaamaan eikä vaaraa levottomuuksista ole.

Sotilasjuntan nimittämä pääministeri Surayud Chulanont on luvannut että maassa pidetään parlamenttivaalit vielä ennen tämän vuoden loppua.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.