Mainos

Thaihierontapaikkojen ongelmien kitkeminen etenee hitaasti

Thaihierontapaikkojen ongelmien kitkemiseksi suunnitellut jatkotoimet etenevät hitaasti. Sisäministeriön vajaan vuoden takainen selvitys paljasti, että thaihierontapaikoissa tarjotaan yleisesti seksipalveluita.

Sisäministeri Anne Holmlund käynnisti selvityksen jälkeen ministeriöiden yhteisen projektin rikollisuuden kitkemiseksi ja puhui thainaisten kotouttamisen puolesta sekä tarjosi tukitoimia.

Apuun haluttiin myös kansalaisjärjestöt, jotka ovat selvittäneet tukitoimien tarpeita. Prostioituja auttavan Pro-tukipisteen mukaan mitään käytännöntoimia ei kuitenkaan ole tapahtunut sen jälkeen, kun selvitys valmistui.

- Naiset olisivat hyvin valmiita niitä vastaanottamaan. Se on vähän sääli, että aikataulu on näin tavattoman hidas näiden tukitoimien aloittamiseksi, toteaa toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen.

Selvitys paljasti myös, että osaa hierontapaikoista on syytä epäillä parituksen lisäksi veropetoksesta ja kirjanpitorikoksista.

- Poliisi on mukana ohjausryhmässä ja ohjausryhmän määräaika päättyy vuoden 2009 lopulla. Eli tässähän on vielä hyvä tehdä tarkemmat suunnitelmat ja siltäosin katsoa sitten ne yksittäiset toimet, mihin kunkin tahon tulee ryhtyä, sisäministeri Anne Holmlund sanoo.

Samassa aikataulussa etenee myös kotouttamisen ongelmiin perustettu laaja ryhmä. Odotukset ovat kovat.

- Aika irrallaan suomalaisesta yhteiskunnasta thai-naiset näissä hieromapaikoissa ovat. He putoavat palvelujen ulkopuolelle, ja sinne syntyy sellainen keskenään pärjäävä yhteisö, jossa tieto palveluista ei aina ole ihan oikeeta, Pro-tukipisteen Kauppinen jatkaa.

Suomessa on noin 200 thaihierontapaikkaa, josta neljäsosa sijaitsee Helsingissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.