Mainos

Thaihierontaa tarjolla veronmaksajien tiloissa

Thaihierontapaikat ovat levittäytyneet kerrostalojen pieniin liiketiloihin ympäri Suomea. 45 minuuttia selvitti kuka omistaa Helsingin Kallion huoneistot, joissa hierontapaikat toimivat. Tulokset olivat yllättäviä: tilat kuuluvat yksityisille omistajille ja taloyhtiöille, mutta mukana on myös tunnettuja ja jopa veronmaksajien omistamia yrityksiä.

45 minuuttia selvitti kenen omistuksessa ovat thaipaikat, jotka sijaitsevat Kalliossa neljän kadun muodostamassa neliössä. Muutaman korttelin kokoisella alueella on kolmisenkymmentä hieromalaitosta.

Toimittajat keräsivät tiedot Kallion hierontatilojen omistajista taloyhtiöiden julkisista osakeluetteloista. Moni isännöitsijä kertoi poliisin kysyneen samoja tietoja vain hetkeä aiemmin.

Omistuspohja kirjavaa

Kallion thaipaikkojen omistajat jakaantuvat yksityishenkilöihin, taloyhtiöihin ja yrityksiin.

Liikehuoneistojen yksityiset omistajat ovat taustaltaan kirjavia: Joukossa on muun muassa vuoden pakolaisnaiseksi valittu henkilö ja noin 90-vuotiaat helsinkiläiset siskokset.

Myös taloyhtiöt omistavat thaipaikkoja. Jotkut omistajat ovat nyt ajamassa hierojat pois tiloistaan - imagosyistä. Taloyhtiön edustaja pelkää näyttää kasvonsa tv-haastattelussa. Hänen mukaansa seudulla on tottunut siihen, että anonyyminä on hyvä olla.

Kallion hierontapaikkojen omistajien joukossa on lukuisia pieniä yrityksiä. Ne toimivat mm. ravintola- ja kiinteistöbisneksessä.

Raha kelpaa kunnalliselle yhtiölle

Erään hieromalaitoksen tilat omistaa Helsingin Energia. Kyseessä on kaupungin eli veronmaksajien omistama yhtiö. Helsingin Energian johtaja Kauno Kaija sanoo, ettei ole todisteita siitä, että tiloissa tapahtuisi mitään moraalitonta tai laitonta.

45 minuuttia päätti testata asian. Toimittaja meni asiakkaaksi hierontapaikkaan ja äänitti tapahtuman. Hieronnan jälkeen hänelle tarjottiin intiimihierontaa kolmenkymmenen euron hintaan.

Seksipalvelua ei ostettu, hieronnasta ei annettu kuittia. Testin perusteells kunnallinen yhtiö kyllä ottaa vastaan seksihieronnalla ansaittua vuokrarahaa, mutta kieltäytyy tv-haastattelusta.

"Yhteistyökumppaneiden täytettävä sosiaaliset velvoitteet"

Toisen kalliolaisen hieromalaitoksen tilat omistaa valtakunnallinen rakennuskonserni Sato. Sato sanoo verkkosivuillaan valitsevansa yhteistyökumppaneiksi vain yrityksiä, jotka täyttävät sosiaaliset velvoitteensa. Saton omistajia ovat muun muassa vakuutus- ja työeläkeyhtiöt.

Saton toimialajohtaja Tuula Entelä selittää, että tilat ovat alun perin olleet henkivakuutusyhtiö Suomen ja vuokralaiset tulivat kaupan mukana. Hieromalaitoksesta ei Entelän mukaan ole huonoja kokemuksia eikä lainvastaisuuksista ole herännyt epäilyjä. Sato ei suostu kertomaan, kenelle tilat on vuokrattu.

45 minuuttia testasi tämänkin paikan. Toimittaja meni asiakkaaksi. Hieroja tarjosi yhdyntää - hinta olisi ollut seitsemänkymmentä euroa.

Palvelua ei tälläkään kertaa ostettu. Hieronnasta ei saanut kuittia. Testin perusteella työeläkeyhtiöiden omistama Sato ottaa vastaan kuitittomilla seksipalveluilla hankittua vuokrarahaa, mutta kieltäytyy tv-haastattelusta.

(MTV3/Marja Juonala ja Pauli Poutanen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.