Mainos

Texasin moniaviolahko lanseerasi vaatemalliston

Moniavioisuudesta koko maailmaantietoisuuteen huhtikuussa tullut texasilainen uskonlahko yrittää hyödyntää julkisuutta nyt uudella tavalla.

Lahkon tilalta huostaanotettujen lasten äidit ovat alkaneet myydä internetissä lahkolaisten perinteisiä lastenvaatteita. Aluksi vaatteita ommeltiin vain huostassa asuville lapsille, mutta kun lapset oikeuden määräyksestä palautettiin takaisin tilalle, päättivät äidit hyötyä ahkeruudestaan.

NY Timesin mukaan internetissä on myynnissä erilaisia konservatiivisia housuja, paitoja ja liivejä, jotka muistuttavat läheisesti 1800-luvun uudisasukkaiden vaatteita. Tuotteet ovat mainoslauseiden mukaan sopivan säädyllisiä ja siistejä, ja valmistettu ilolla ja huolellella.

Lahkon jäsenen Maggie Jessopin mukaan malliston sivustoilla vieraillee runsaasti ihmisiä ja vaatteista on tullut lukuisia kyselyjä.

Uskalias hanke laitettiin liikkeelle juuri sopivaan aikaan, sillä muotimaailmassa onkin jo odoteltu, minkä muotitalon mallistoissa nähdään vivahteita lahkopukeutumisesta. Suunnittelijoita on näyttänyt kautta aikojen inspiroivan juuri vähemmistöt ja alakulttuurit. Esimerkiksi Donna Karan ja Yves Saint Laurent ovat kopioineet omaan käyttöönsä paloja afrikkalaisen Masai-heimon alkuperäisasuista.

Texasilaisen lahkon tilalta otettiin keväällä huostaan kaikkiaan 468 lasta, koska poliisi epäili lahkoa alaikäisten tyttöjen pakottamisesta sukupuoliyhteyteen. Ratkaisua perusteltiin myös sillä, että monet lapset ovat syntyneet teini-ikäisille äideille. Poliisi ratsasi lahkon tilan huhtikuussa ilmiannon perusteella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.