Teuvo Hakkaraisen ääni Niinistölle - kakkukahveista huolimatta

Vaikka perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on ystävystynyt vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haaviston kanssa, menee ääni toisella kierroksella kokoomuksen Sauli Niinistölle.

– Minusta Niinistö on enemmän presidentti-tyyppinen. Presidentti on kuitenkin Suomen keulakuva ulkopolitiikassa, ja siinä Niinistö on parempi.

– Haavisto on persoonana miellyttävä, mukava ja viihdyn hänen seurassaan, mutta siinä hänen ympärillään pyörii sellaista porukkaa, joiden kanssa en välttämättä viihdy.

Joulukuun alussa Haavisto vieraili Hakkaraisen sahalla Viitasaarella Keski-Suomessa. Vierailu oli osa Haaviston kampanjaa, mutta myös sovitteleva tapaaminen Hakkaraisen pyynnöstä. Lokakuussa Hakkarainen kohahdutti lausunnollaan, jossa kehotti homoja muuttamaan Ahvenanmaalle.

Viitasaaren reissunkin jälkeen ystävykset ovat olleet tekemisissä.

– Kyllä me moikattu on.

Toiselle kierrokselle olisi Hakkaraisen mielestä pitänyt äänestää keskustan Paavo Väyrynen.

– Silloin siitä olisi tullut kova kamppailu. Nyt siitä ei sitä tule.

Perussuomalaisten Timo Soini sai presidentinvaaleissa vajaat kymmenen prosenttia annetuista äänistä. Hakkarainen löytää selityksen ehkä odotettua heikommalle menestykselle.

– Kaikki perussuomalaiset eivät lähteneet Soinin taakse, koska häntä ei haluta pois puheenjohtajan paikalta. Osa perussuomalaisista äänesti Väyrystä, osa Niinistöä.

Lue myös:

    Uusimmat