Mainos

Teuvo Hakkaraisen ääni Niinistölle - kakkukahveista huolimatta

Vaikka perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on ystävystynyt vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haaviston kanssa, menee ääni toisella kierroksella kokoomuksen Sauli Niinistölle.

– Minusta Niinistö on enemmän presidentti-tyyppinen. Presidentti on kuitenkin Suomen keulakuva ulkopolitiikassa, ja siinä Niinistö on parempi.

– Haavisto on persoonana miellyttävä, mukava ja viihdyn hänen seurassaan, mutta siinä hänen ympärillään pyörii sellaista porukkaa, joiden kanssa en välttämättä viihdy.

Joulukuun alussa Haavisto vieraili Hakkaraisen sahalla Viitasaarella Keski-Suomessa. Vierailu oli osa Haaviston kampanjaa, mutta myös sovitteleva tapaaminen Hakkaraisen pyynnöstä. Lokakuussa Hakkarainen kohahdutti lausunnollaan, jossa kehotti homoja muuttamaan Ahvenanmaalle.

Viitasaaren reissunkin jälkeen ystävykset ovat olleet tekemisissä.

– Kyllä me moikattu on.

Toiselle kierrokselle olisi Hakkaraisen mielestä pitänyt äänestää keskustan Paavo Väyrynen.

– Silloin siitä olisi tullut kova kamppailu. Nyt siitä ei sitä tule.

Perussuomalaisten Timo Soini sai presidentinvaaleissa vajaat kymmenen prosenttia annetuista äänistä. Hakkarainen löytää selityksen ehkä odotettua heikommalle menestykselle.

– Kaikki perussuomalaiset eivät lähteneet Soinin taakse, koska häntä ei haluta pois puheenjohtajan paikalta. Osa perussuomalaisista äänesti Väyrystä, osa Niinistöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.