Teuvo Hakkarainen kommentoi asuntokohuaan MTV:lle: "En ymmärrä, mitä väärää olen siinä tehnyt"

Teuvo Hakkarainen taituroi linnunpöntön parissa minuutissa 3:15

Teuvo Hakkarainen puolustelee MTV Uutisille oikeuttaan nostaa verotonta kulukorvausta kakkosasuntonaan käyttämästä kellarihuoneistosta. Huoneiston vuokraaja on sanonut tilan olevan sauna, jota ei ole tarkoitettu asumiseen.

Katso video: Teuvo Hakkarainen taituroi linnunpöntön parissa minuutissa.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps) asuu töölöläisessä kellarihuoneistossa ja nostaa korotettua kulukorvausta kakkosasunnostaan. Asiasta uutisoi Iltalehti maanantaina.

Kyseisen kellarihuoneiston vuokraaja, poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein on sen sijaan kertonut Iltalehdelle, että tila on virallisesti sauna, jota ei ole tarkoitettu asumiseen.

Eduskunta selvittää nyt lähiviikkojen aikan tarkemmin, täyttääkö tila kakkosasunnon vaatimukset.

Hakkarainen puolustautuu

MTV Uutiset tavoitti Teuvo Hakkaraisen, joka kertoo allekirjoittaneensa vuokrasopimuksen, jossa vuokratila on määritelty kellarihuoneistoksi, ei saunatilaksi.

– Semmoisen olen kirjoittanut alle, ja sen on eduskunta hyväksynyt. En ymmärrä, että mitä väärää minä olen siinä tehnyt, hän toteaa puhelimessa.

"Asiat hoidettu niin kuin pitää"

Hakkaraisen mukaan tilan toinen vuokralainen, kansanedustaja Ville Vähämäki (ps.) käyttää huoneistoa toimistotilana, ja Hakkarainen itse käyttää sitä toisena asuntonaan.

Kaksikolla ei ole Hakkaraisen mukaan sovittuja aikoja, milloin kukin tilaa käyttää.

– Olen siinä viisi vuotta ollut, eduskunta on jatkuvasti maksanut vuokrani ja asiat on hoidettu niin kuin pitää. 

– Olen ymmärtänyt, että olen toiminut niin kuin eduskunta edellyttää. Olisihan ne sanoneet eduskunnasta tai jostain muualta, että olen toiminut väärin. En lähde semmoiseen hommaan, se on varma juttu, Hakkarainen kertoo.

Kaikki samalle viivalle

Uutisoinnin lähtiessä liikkeelle maanantaina Hakkarainen julkaisi tiedotteen, jossa hän esitti kansanedustajien verottoman kulukorvauksen lakkauttamista.

Samaan aikaan hän itsekin nostaa kulukorvausta edellä mainitusta kellarihuoneistosta.

Hakkarainen kertoo, että kannanottonsa myötä hän on itse myös valmis menettämään omat korvauksensa.

– Pistetään samalle viivalle kaikki. Se on rehellistä peliä sitten.

Eduskunnan näkemys ratkaisee

Jos eduskunta katsoo kellarihuoneiston kulunkorvauskelpoisuuden tutkinnan päätteeksi, ettei Hakkarainen ole oikeutettu nostamaan kulukorvausta, hän ei pistä hanttiin.

– Sitten minun täytyy vaihtaa asuntoa, eihän siinä muu auta, Hakkarainen sanoo.

Kellarihuoneistoa vuokraava ylikomisario Dennis Pasterstein kommentoi MTV Uutisille, että kaikki on hänen osaltaan sanottu, eikä hänellä ole lisättävää olemassa oleviin tietoihin.

Lue myös:

    Uusimmat