Mainos

Teurashevos-adressi luovutettiin EU:n käsittelyyn

Teurashevosten inhimillistä kuljetusta vaativa adressi on luovutettu Brysselissä EU:n terveyskomissaarille.

Lappeenrantalaisen Minna Vitikaisen sekä kansainvälisen eläinsuojelujärjestön WSPA:n yhteisessä adressissa vaadittiin eläinkuljetuksien tarkempaa valvontaa sekä tiukempien vaatimusten asettamista kuljetuksille.

Yhteensä komissaari sai 150 000 allekirjoituksen vetoomuksen eläinkuljetusten parantamisen puolesta. Nimistä lähes 50 000 tuli Vitikaisen Hevosten Puolesta -adressista ja 100 000 WSPA:n organisoimasta Handle with Care -kampanjasta.

Vitikaisen tapaama terveyskomissaari Androulla Vassiliou suhtautuu adressiin vakavasti.

- Hän otti sen hyvin vastaan ja oli jo etukäteen hyvin perehtynyt asiaan, sen kuuli puheesta. Komissaari oli itse sitoutunut aiheeseen ja oli valmis viemään sitä eteenpäin ja otti vakavasti meidät, Vitikainen kertoo MTV:n uutisille Brysselistä.

Paikalla ollut MTV3:n toimittaja Helena Laatio kertoo, että terveyskomissaari oli vaikuttunut nimenomaan siitä, että vetoomuksen taustalla oli tavallisia ihmisiä järjestöjen sijaan. Adressin luovutuksen jälkeen komissaari kertoikin, että komission on määrä valmistaa raportti eläinkuljetusten parannusehdotuksista Euroopan parlamentille vielä muutaman kuukauden sisällä.

Vitikainen on tyytyväinen asian etenemiseen komissiossa.

- Vaikka EU on suuri koneisto, niin kyllä tässä vaan pystyy tekemään, kun tarttuu toimeen ja tekee asioita. Pitää olla rohkea ja pitää uskoa asiaansa.

Vitikaisen aikoo jatkaa edelleen taistelua ryhmänsä kanssa eläinkuljetusten parantamiseksi.

- Tämä oli meille niin iso tapahtuma, että päästiin Brysseliin luovuttamaan adressi ja tapaamaan komissaari, että nyt on oikeastaan aika tyhjä olo tällä hetkellä. Nyt on yksi iso etappi saavutettu ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo mukanaan vielä, Vitikainen kommentoi.

Aiheesta lisää 45 -minuuttia ohjelmassa 4.3.2009.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.