Mainos

Tetra Laval jatkaa investointeja Svetogorskissa

Tetra Laval investoi hienopaperituotantoon Svetogorskissa. Yhtiö on jo tilannut Valmetilta hienopaperikoneen modernisointityön, ja satojen miljoonien markkojen investointiohjelman jatkovaiheista päätetään lähitulevaisuudessa.

Valmet toimittaa Svetogorskin tehtaan hienopaperia tuottavaan pääkoneeseen uuden pintaliimausyksikön ja modernisoi koneen. Investoinnin ensimmäisen vaiheen kokonaisbudjetti on noin 100 miljoonaa markkaa. Tehtaan teknillinen johtaja Paavo Pöykkö kertoi, että uudistusohjelman suunnitteilla oleva seuraava vaihe on kustannuksiltaan jo paljon suurempi.
-Projektin ansiosta Svetogorskin hienopaperin laatu nousee hyvälle skandinaaviselle tasolle lokakuun alkuun mennessä, Pöykkö lupaa. Koneen tuotanto nousee 180 000 tonniin vuodessa.

Puolet tuotannosta myydään Venäjän kotimarkkinoille ja toinen puoli menee Euroopan vientiin. Pöykön mukaan kopiopaperin kulutus kasvaa vauhdilla Venäjällä ja paperin käyttäjät ovat hyvin laatutietoisia. Svetogorskin kombinaatti siirtyi Tetra Lavalille vuonna 1995, jonka jälkeen selluprosessiin tehdyt uudistukset ovat nostaneet raaka-aineen laatua. Sellua tehdään noin 240 000 tonnia vuodessa.

Tetra Lavalilla on Svetogorskissa työntekijöitä tällä hetkellä 3400. Ulkomaalaisia joukossa on kuutisenkymmentä, valtaosa suomalaisia.
-Työntekijämäärä on suuri, mutta se ei ole päärationalisointikohde. Kun palkat ovat vain kymmenesosa skandinaavisesta tasosta niin välitöntä tarvetta työvoimaan vähentämiseen ei ole, Pöykkö sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.