Mainos

Testaa: Kuulutko sinä voittajiin? Karttapalvelu ennustaa asuntojen hintakehitystä alueittain

Teknologiayritys Reaktor on luonut karttapalvelun, jonka avulla voi tarkastella asuntojen keskineliöhintoja ja niiden kehitysennusteita postinumeroalueittain.

Yrityksen mukaan Kannattaako kauppa -palvelun tarkoituksena on auttaa arvioimaan asuntojen hintakehitystä vuonna 2017. Yritys on arvioinut asuntoneliöiden tulevaa kehitystä tilastollisten mallien avulla, tarkastellen neliöhintojen historiallista kehitystä.

Toimi näin:

Alla olevasta hakukoneesta voit katsoa, kuuluuko sinun postinumeroalueesi hintamuutosten sataan kasvajaan tai laskijaan. Hakukoneessa on 200 postinumeron tiedot.

Voit hakea tietoja joko postinumerolla tai hakusanalla.

Jos oma postinumerosi ei löydy löydy eli sitä ei ole kummassakaan ryhmässä, voit katsoa aluekohtaiset tiedot tästä kartasta.


Yrityksen arvioiden mukaan voimakkainta kasvu tulee olemaan Oulussa ja Helsingissä. Suurinta nousu olisi postinumerossa 90530, eli Oulun Välivainiossa. Sen asuntojen hintojen arvioidaan nousevan 6,5 prosenttia.

Kaupungistuminen näkyy luvuissa selvästi, sillä muutkin kallistuvat alueet ovat Suomen suuria kaupunkeja.

Voimakkaimmin asuntojen hinnat ovat laskussa trendin perusteella Pieksämäellä, Vironlahdella sekä Haminassa. Listalla korostuvat erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomi. Voimakkainta laskun arvioidaan olevan postinumeroalueella 76100, eli Pieksämäen keskustassa. Sen asuntojen hinnan arvioidaan laskevan 12,7 prosenttia.

Luvut perustuvat Tilastokeskuksen avoimeen dataan. Reaktor on kehittämänsä analytiikkamallin avulla kuitenkin pyrkinyt parantamaan ennusteen luotettavuutta, jotta esimerkiksi harvaanasuttujen alueiden ennuste paranisi.

Yritys korostaa, että palvelu ei ole sijoitusneuvontaa, eikä hstoriallinen kehitys ei ole tae tulevasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.