Mainos

Tesoman henkirikos: Poliisilla massiiviset näytteidenotot alueen miehiltä

Poliisin rikostutkinnassa on selvinnyt, että Tampereen Tesomalla tapahtuneen henkirikoksen tekovälinettä on käsitellyt useampi henkilö. 40-vuotias mies löytyi kuolleena 29. joulukuuta Tesoman valtatien kevyen liikenteen väylältä.

Poliisi pitää todennäköisenä, että ainakin yksi teräasetta käsitellyt on poliisin etsimä rikoksesta epäilty mies. Siksi se järjestääkin nyt poikkeuksellisen laajan näytteidenoton alueella.

Operaatio on alkanut tänään ja poliisin mukaan kymmeniltä alueella asuvilta miehiltä otetaan DNA-näytteitä. 

– Jossain määrin varmasti rajaamme näytteidenottoa, mutta tietyllä alueella otamme miehiltä dna-näytteitä. Operaation tarkoituksena on poissulkea alueen miesväki epäiltyjen joukosta, kertoo viestintäpäällikkö, ylikonstaapeli Nina Vesikko-Juurakko MTV Uutisille.

Näytteidenotto tapahtuu sylkinäytteen ottamisella ja DNA:n määrittämisellä siitä niiden osalta, joita ei ole rekisteröity aikaisemmin poliisin tuntomerkkirekisteriin.

Näytteidenoton lisäksi poliisi on iltapäivästä lähtien pitänyt laajoja puhuttamisia alueen ihmisille.

Poliisin tutkinnoissa on selvinnyt, että Tesoman liikekeskukselta Tesoman jäähallin suuntaan on tapahtuma-ajankohtana liikkunut kolmen nuorehkon miehen ryhmä. Miehet eivät ole vielä ilmoittautuneet poliisille.

Polisiin mukaan kuulusteluissa on käynyt ilmi, että 28.-29. joulukuuta noin klo 23.00-23.30 välisenä aikana tekopaikan suunnasta on poistunut nuorehkoksi kuvailtu mies kovaa vauhtia juosten.

Samoihin aikoihin tehtiin poliisin mukaan havainto toisesta oudosti käyttäytyvästä miehestä Tohlopinkadulla. Mies on ollut matkalla Myllypuronkadun suuntaan.

Poliisi pyytää nyt erityisesti pakosuunnassa asuvilta rauhallista suhtautumista ja yhteistyötä henkirikoksen selvittämiseksi. Poliisin mukaan puhuttelut ja näytteen ottaminen pyritään suorittamaan vähintä mahdollista haittaa aiheuttaen.

– Näytteidenotossa ja niiden tuloksia odotellessa menee aikaa. Etenemme tutkinnassa nyt päivä kerrallaan, Vesikko-Juurakko sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.