Mainos

Tesomalaiset haluavat ratkaista perheenisän surman - dna-näytteitä tultu tarjoamaan itse

Sisä-Suomen poliisi on ottanut tänään kymmeniä dna-näytteitä miehiltä Tampereen Tesoman kaupunginosassa. Massiiviseen operaatioon on ryhdytty, jotta poliisi saisi selville, kuka surmasi 40-vuotiaan miehen alueella joulukuun lopulla.

Perheellinen mies löytyi Tesoman valtatien kevyen liikenteen väylältä 29. joulukuuta. Paikallisesta ravintolasta ilmeisesti kotiaan kohti kävellyt mies sai surmansa todennäköisesti myöhään illalla 28. joulukuuta.

Tapahtumapaikan läheltä löytyi teräase, jota poliisi epäilee surmatyön tekovälineeksi. Poliisin mukaan välinettä on käsitellyt useampi miespuolinen henkilö.

- Veitsessä on kahden ihmisen dna:ta, joita pystytään käyttämään vertailuun. Lisäksi siinä on jäänteitä muistakin, mutta ne eivät ole vertailukelpoisia. Niistä tiedetään vain, että kyse on miesten dna:sta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista.

Tänään otettuja näytteitä verrataan nyt veitsestä löytyneisiin näytteisiin. Poliisin mukaan tarkoitus on poissulkea alueella asuvat miehet epäiltyjen listalta.

"Osa tuli töistä auttamaan"

Sisä-Suomen poliisin mukaan paikalliset ihmiset ovat suhtautuneet operaatioon myönteisesti ja näytteitä on tultu antamaan oma-aloitteisestikin.

- Kukaan ei kieltäytynyt näytteen antamisesta. Päinvastoin, moni tuli jopa kesken työpäivän, kun perheenjäsenet soittivat meidän tulleen paikalle, Kinnunen kertoo.

Samalla poliisi on yhdessä poliisiammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa puhuttanut kymmeniä alueen ihmisiä. Kinnusen mukaan operaatio ei ole laajuudestaan huolimatta täysin poikkeuksellinen.

- Tämä on yksi keino muiden joukossa, Kinnunen toteaa.

Henkirikoksen tutkinta on nyt kestänyt reilun kuukauden, eikä poliisilla ole tänä aikana ollut epäiltyjä.

- Kun ei ole näkijöitä, on hankala löytää tekijöitäkään. Kun henkirikos tapahtuu luonnossa, tutkinta on aivan erilaista kuin sisätiloissa tapahtuneen surman, Kinnunen vertaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.