Mainos

Tesla aikoo lisätä huoltopisteiden määrää – syynä Model 3:n lanseeraus

Model 3 -mallin Teslan valmistus on alkanut ja Teslojen määrä liikenteessä nousee entisestään. Myös huollon tarve kasvaa ja siksi Tesla aikoo perustaa lisää huoltokeskuksia.

Tesla aikoo rakentaa 100 uutta huoltokeskusta ja palkata 1400 uutta huoltoteknikkoa. Uusia Model 3 -autoja on tilattu arvioilta 400 000 kappaletta, joten käytössä olevien Teslojen määrä kasvaa jatkuvasti. Autovalmistaja arvioikin, että nykyisellään huoltoverkosta ei pysty vastaamaan asiakkaidensa huoltotarpeisiin, joten verkostoa pyritään laajentamaan hyvissä ajoin.

Tesla-autojen etädiagnostiikka pystyy huomaamaan arviolta 90 prosenttia potentiaalisista huoltotarpeista huoltokeskusten ulkopuolella, joten myös liikkuvan huoltohenkilöstön ajoneuvojen määrää aiotaan lisätä yli 350 yksikön verran. Huoltoautot pystyvät huoltamaan lukuisia eri vikoja ja ajamaan sinne, missä ikinä huollettava auto onkaan.

Jos diagnostiikka huomaa vian, joka tarvitsee huoltaa huollossa, voi ajan varata suoraan auton tietokoneella. Tesla väittää, että heidän huoltonsa toimii neljä kertaa nopeammin kuin tavallinen autohuolto ja vielä huomattavasti pienemmässä tilassa.

Helpoin tapa laajentaa huoltoverkostoa olisi kuitenkin sallia Teslan huoltaminen myös itsenäisten toimijoiden autohuolloissa.

Lähde: Engadget


---

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.