Mainos

Tervo tylyttää poliitikkoja: Nolot vätykset eivät ole saaneet tuomittua rasismia kertaakaan

11:19

Kirjailija Jari Tervo kritisoi Suomen poliitikkoja siitä, etteivät he ole tuominneet rasismia selväsanaisesti.

MTV:n Huomenta Suomi –ohjelmassa vieraillut Tervo sanoo, että kärkipoliitikkojen olisi pitänyt tuomita Suomen vastarintaliikkeen taannoisen mielenosoituksen ja siellä sattuneen kuolemantapauksen tiimoilta rasismi ja ääriliikkeet.

– Nyt olisi erittäin hyvä hetki tuomita kaikki mahdolliset ääriliikkeet. Ei riitä se, että vastataan nopeasti lentokentällä kaksi lausetta, että me emme ole ihmisvihainen puolue. Se ei riitä. Nyt pitäisi istua alas, kirjoittaa puhe, kirjoittaa lehti-ilmoitus. Jos ei osaa sitä, ehkä puolueesta löytyy joku, jolla kynä pysyy kädessä, Tervo kritisoi.

Tervo muistuttaa, että lainsäädännöllä ei välttämättä ole voimaa ääriliikkeiden toiminnan tyrehdyttämisessä. Avainasemassa ovat poliitikot ja heidän puheensa.

– Esimerkiksi uusnatseja ja Suomen vastarintaliikettä on vaikea hillitä sillä, että lakkauttaa järjestön. Se on aina uudelleen perustettavissa. Lainsäädäntö voi olla tylsä esine yrittää tätä asiaa parantaa. Avainasemassa ovat meidän johtavat poliitikot. Nämä nolot vätykset, jotka eivät ole tässä asiassa saaneet pidettyä yhden yhtä painavaa puheenvuoroa, jossa tuomitaan väkivalta, viha, rasistit ja natsit. Ei kertaakaan.

Tervon mukaan poliitikot eivät ole pitäneet rasismin tuomitsevia puheenvuoroja, koska heidän mielissään siintävät jo seuraavat vaalit.

– En ihan tältä istumalta usko, että Suomen johtavat poliitikot olisivat rasisteja ja kannattaisivat natsilaisia aatteita. Näin ei ole. Mutta he ovat poliitikkoja ja seuraaviin vaaleihin ei ole enää kovin pitkä aika. He tietävät, että esimerkiksi vierasvihaisia ihmisiä on Suomessa paljon. He ovat poliittinen tekijä. Heitä ei haluta kurmuuttaa, ei edes loukata. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.