Terveysviranomaiset ihmettelevät: Miksi sikainfluenssa leviää erityisesti nuoriin?

Yhdysvaltain terveysviranomaiset ihmettelevät sikainfluenssan eli H1N1-viruksen tapaa levitä erityisesti nuoriin. Suurin osa sairaalahoitoa tarvinneista paristasadasta yhdysvaltalaisesta on ollut alle parikymppisiä nuoria.

Suurimmalla osalla sairastuneista oireet olleet lieviä ja tavallisen kausi-influenssan tapaisia. Tauti ei kuitenkaan näytä tarttuvan ensisijaisesti vanhimpiin ja heikkokuntoisimpiin ihmisiin kuten tavallinen influenssa.

Esimerkiksi New Yorkissa H1N1-virus on levinnyt laajalti useissa kouluissa. Queensin kaupunginosassa suljetun koulun vararehtori menehtyi sikainfluenssaan viikonloppuna. Suurkaupungissa on suljettu yhteensä 16 koulua sikainfluenssan leviämisen pelossa.

Myös muiden maiden terveysviranomaiset esittelivät maanantaina näkemyksiään H1N1-viruksesta Maailman terveysjärjestön WHO:n kongressissa.

Tauti on tähän mennessä levinnyt neljäänkymmeneen maahan, ja siihen on sairastunut tuhansia ihmisiä. Varmistettuja kuolonuhreja on 74, joista suurin osa on paljastunut taudin epäillyssä synnyinmaassa Meksikossa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat