Mainos

Terveysvaikutteisten elintarvikkeiden menekki nousussa

Suomalaiset muuttavat ruokailutottumuksiaan yhä enemmän oman terveyden takia. Terveysvaikutteisia tuotteita käyttävät etenkin keski-ikäiset naiset.

Terveysvaikutteiset elintarvikkeet ovat Suomessa jo luomutuotteita suositumpia. Terveysvaikutteisten tuotteiden innokkaimpia käyttäjiä ovat yli 50-vuotiaat naiset. Myös yli puolet eläkeläisistä kertoi valitsevansa terveysvaikutteisen tuotteen, jos se on mahdollista. Aamulehden touko-kesäkuussa Taloustutkimuksella teettämässä ruokakyselyssä yli 40 prosenttia vastanneista kertoi muuttaneensa tottumuksiaan viimeksi kuluneen vuoden aikana. Yleisin syy ruokatottumusten muutokseen on huoli omasta terveydestä.

Kyselyn mukaan kansalaisten lihakammo näyttää kadonneen hullun lehmän taudin nostattaman kohun laannuttua. Alkutalvesta tehdyssä vastaavassa kyselyssä joka neljäs ilmoitti muuttaneensa ruokatottumuksiaan taudin vuoksi. Huolestuneimpia eläintautien riskeistä ovat edelleen pääkaupunkiseudun opiskelijat.

Terveysseikkojen jälkeen seuraavaksi yleisimpiä syitä ruokatottumusten muutokseen ovat elämäntilanteessa ja taloudellisessa asemassa tapahtuneet muutokset. Naiset näyttävät muuttavan tapojaan miehiä herkemmin. Moni ilmoitti pitävänsä tärkeänä, että ruoka on tuotettu omassa maakunnassa. Lähialueilla tuotetusta ruoasta ollaan myös valmiita maksamaan enemmän.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.