Mainos

Terveysturismissa mahdollisuus miljardibisnekseksi

Työ- ja elinkeinoministeriön teettämän, Itä-Suomen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan terveysturismi voisi synnyttää Suomen julkisen terveydenhuollon kylkeen jopa miljardibisneksen seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Helsingissä terveysturismin tarkoituksiin avatussa HYKSin Oy:ssä leikattiin tänään ensimmäiset potilaat. Muutoksen tuulien ei uskota jäävän tähän.

– Kyllä se tulee olemaan kasvava ala, jota ei voi pysäyttää. Se leviää kaikkiin yliopistosairaaloihin Suomessa, arvelee neurokirurgian vastuulääkäri Mika Niemelä HYKSin Oy:sta.

Itseään ulkomailla hoidattavat venäläiset ovat tähän asti suunnanneet vahvasti Saksaan. Helsingissä koetetaan kääntää mielenkiintoa pohjoisempaan hintapolitiikan avulla.

– Odotamme kyllä tänne rajan läheisyyden vuoksi nyt enenevästi terveysturismia. Varsinkin, kun hinnat ovat saksaan nähden 10 prosenttia edullisemmat. Odotamme potilaita jopa Yhdysvalloista saakka, koska hintataso Suomessa on yksi kymmenesosa siitä, mitä hinnat ovat siellä, Niemelä kertoo.

"Emme kilpaile yksityisten kanssa"

Uuden osakeyhtiön lupien saanti venähti tämän vuoden puolelle. Syynä nähtiin markkinoiden hermostuneisuus. HYKS Oy:n toimitusjohtaja Janne Aaltonen ei kuitenkaan ole sitä mieltä, että julkinen puoli astuisi yksityisten varpaille.

– Emme koe kilpailevamme yksityissektorin kanssa, vaan tarjoamme vaihtoehdon sellaisiin palveluihin, joita on aeimmin ollut tarjolla vain julkisesti. Ulkomaalaisille potilaille niitä ei ole tarjottu Suomessa juuri lainkaan, Aaltonen arvioi

Osakeyhtiön yksi idea on vähentää paljon kritisoitua leikkaussalien tyhjäkäyttöä.

– On järkevää käyttää kalliita laitteita ja tiloja myös viikonloppuisin ja iltaisin, Mika Niemelä sanoo.

- Pirkanmaan Coxa ja Sydänkeskus ovat tehneet samaa jo aiemmin omilla osa-alueillaan, mutta me olemme ensimmäinen, joka tulee tarjoamaan palveluja tällä tavalla kautta linjan - useilla eri erikoisaloilla, selventää toimitusjohtaja Aaltonen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.