Terveystietoisuus on voinut vähentää suomalaisten lihansyöntiä

Terveystietoisuus on saattanut laskea suomalaisten lihansyöntiä, arvelee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen erikoistutkija Heli Kuusipalo.

Lihan kokonaiskulutus väheni maa- ja metsätalousministeriön tilastojen mukaan viime vuonna vajaalla puolella kilolla henkeä kohti vuodesta 2012.  

Lasku johtui erityisesti punaisen lihan kulutuksen kutistumisesta. Sekä nautaa että sikaa syötiin viime vuonna noin puoli kiloa vähemmän kuin vuonna 2012, tilastoista selviää.   

Sen sijaan siipikarjanlihan suosio on kasvanut useana vuonna, ja se on jo ohittanut naudanlihan kulutuksen.  

-Lihan terveellisyydestä on puhuttu paljon. Olemme olleet mukana laatimassa uusia ravitsemussuosituksia, joissa sanotaan selkeästi, että punaisen lihan kulutusta pitäisi vähentää. Toivoisin, että tämä on vaikuttanut, Kuusipalo toteaa.  

Lue myös:

    Uusimmat