Mainos

Terveystieto suosittua internetissä

Duodecimin Terveyskirjaston tiedot ovat vapaasti kaikkien käytössä tämän vuoden ajan.

Kansalaiset hakevat ahkerasti terveystietoa internetistä. Esimerkiksi viime kuussa suomalaiset avasivat 2,1 miljoonaa kertaa Terveyskirjaston artikkeleita. Paljon tietoa on haettu korvatulehduksista, diabeteksesta, kuumeesta ja sydämen vajaatoiminnasta. Usein haettuja ovat myös masennus, astma, huimaus ja syöpä.

Lääkäriseura Duodecimin Terveyskirjaston tiedot ovat vapaasti kansalaisten käytettävissä tämän vuoden loppuun. Asiat on kerrottu yleiskielellä. Usein päivitettävät tiedot perustuvat tieteellisiin tutkimuksiin, hoitosuosituksiin ja lääkärien oppikirjoihin. Sivuilla ei ole mainoksia.

- Me haluamme tukea itsehoitoa ja antaa kansalaisille tutkittua tietoa heti, kun he sitä haluavat. Haluamme osaltamme ehkäistä medikalisaatiota, päätoimittaja Pertti Mustajoki sanoo.

Terveyskirjaston sivusto on maan laajin terveyttä käsittelevä sivusto, ja se on tarkoitettu sekä ammattilaisille että tietoa etsiville kansalaisille. Noin 200 kuntaa on liittänyt sivuston terveyspalvelusivustojensa yhteyteen.

Suomalaiset voivat etsiä sivustolta tietoa vaikka punkeista. Kuvasta voi katsoa, miltä otus ja sen pureman jättämät jäljet näyttävät, ja pitääkö lähteä lääkäriin vai riittääkö itsehoito.

Projektipäällikkö Hannu Helisalo kertoo, että lähitulevaisuudessa Terveyskirjasto tulee mukaan esimerkiksi potilaille annettaviin laboratoriotutkimustuloksiin. Potilas voisi itse katsoa lisätietoja omasta sairaudesta ja sen hoidosta.

Osoite sivustolle on www.terveyskirjasto.fi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.