Mainos

Terveysneuvoja Wikipediasta - yhdysvaltalaislääkäreille kelpaa

Amerikkalaislääkärit etsivät ahkerasti lääketieteellisiä neuvoja nettitietosanakirja Wikipediasta, selviää yhdysvaltalaistutkimuksesta.

Lääketieteellisen konsulttitoimiston Manhattan Researchin tutkimuksen mukaan lähes 50 prosenttia lääkäreistä etsii Wikipediasta lääketieteellisiä tietoja.

Vaikka tietoa haettiin ahkerasti, vain noin 10 prosenttia lääkäreistä kirjoitti tai muokkasi Wikipedian lääketieteellisiä artikkeleita.

Manhattan Researchin varatoimitusjohtajan Meredith Abreu Ressin mukaan Wikipedian suosio lääkäreiden keskuudessa on kaksinkertaistunut viime vuodesta.

- Aivan kuten tavalliset ihmiset, lääkärit ovat hyvin riippuvaisia internetin hakukoneista, ja Wikipedian artikkelit tulevat usein esiin hakukoneiden kautta, Abreu Ressi sanoo.

Varatoimitusjohtajan mukaan Wikipedian käyttäminen tiedonlähteenä on ongelmallista, koska tietosanakirjan artikkelit ovat kenen tahansa vapaasti muokattavissa. Lisäksi Wikipedian artikkelit ovat olleet toistuvasti ilkivallan kohteena.

Yhdysvalloissa on myös paljastunut tapauksia, joissa lääkeyhtiöt ovat jääneet kiinni yhtiöiden lääkkeistä kertovien artikkelien käsittelystä.

Tutkimuksessa haastateltiin lähes 2000 lääkäriä internetin välityksellä sekä satunnaisilla puhelinsoitoilla vuoden 2009 alussa.

Asiasta kertoo New Scientist -lehden verkkosivut.

(MTV3)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.