Mainos

Terveysmenoissa suuria eroja

Suomen edullisimmassa kunnassa Iniössä terveysmenot olivat toissa vuonna 45 prosenttia pienemmät kuin kaikissa kunnissa keskimäärin.

Terveydenhuollon ja vanhusten laitoshuollon kustannuksiltaan edullisin kunta on Iniö Varsinais-Suomessa, kertoo tuore selvitys. Kalleinta terveydenhuolto on puolestaan Lapin Utsjoella. Myös pääkaupunkiseudulla kustannukset ovat suuret.

Tiedot käyvät ilmi Veronmaksajain Keskusliiton Taloustaito-lehden terveysmenovertailusta. Stakesin laatiman vertailun pohjana ovat ns. tarvevakioidut menot, joissa on huomioitu vaihtelut kuntien ikärakenteessa ja sairastuvuudessa. Vertailu perustuu vuoden 2004 kuluihin.

Vertailun mukaan Suomen edullisimmassa kunnassa Iniössä terveysmenot olivat toissa vuonna 45 prosenttia pienemmät kuin kaikissa kunnissa keskimäärin. Utsjoella taas menot olivat 42 prosenttia keskimääräistä suuremmat.

Suuremmista yli 40 000 asukkaan kunnista edullisin oli Hämeenlinna. Menoiltaan keskimääräistä halvempia olivat myös muun muassa Lahti, Mikkeli, Joensuu, Lappeenranta, Pori ja Kotka. Kalleimpien kärjessä olivat perinteiseen tapaan Oulu, Helsinki, Espoo ja Vantaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.