Mainos

Terveyskeskukset patistavat ikääntyviä rokotuksiin

Terveyskeskukset ovat tänä syksynä tehostaneet yli 65-vuotiaiden influenssarokotuksia. Vain puolet ikäihmisistä hakee ilmaisen influenssarokotuksen.

Ilmaiset rokotukset ovat kelvanneet koko maassa tänä syksynä keskimäärin vain joka toiselle ikäihmiselle. Alueelliset erot ovat kuitenkin suuria. MTV3:n kuudesta kummikunnasta Rautavaaralla rokotuskattavuus on maan korkeimpia, Seinäjoelle taas maan alhaisimpia.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ja erityisesti Seinäjoella vain kolmannes yli 65-vuotiaista haki viime vuonna ilmaisen influenssarokotuksen. Sensijaan Kaakkois-Suomessa ja Imatralla rokotus kelpasi joka toiselle ikäihmiselle.

Imatra haluaa nyt kohentaa rokotuskattavuutta, kertoo Imatran terveyskeskuksen osastonhoitaja Marjaana Kanervo.

- Me olemme lisänneet tiedotusta ja vedonneet omaisiin, että he antaisivat pitkäaikaisessa laitoshoidossa oleville omaisilleen luvan rokotuttaa ja samalla tavalla olemme yrittäneet vaikuttaa yli 65-vuotiaisiin asiakkaisiin.

Moni pelkää itse rokotteen aiheuttavan influenssan. Kansanterveyslaitoksen mukaan sairastuminen on mahdotonta, koska rokote ei sisällä elävää virusta. Rokotuksella saavutetaan yleensä 60 prosentin tai jopa 90 prosentin suoja influenssaa vastaan.

Kansainvälisten tutkimusten mukaan influenssarokotus vähentää yli 65-vuotiaiden sairaalahoidon tarvetta ja kuolleisuutta merkittävästi.

Vaikka rokote ei antaisikaan täyttä suojaa, lääkäreiden mukaan rokotetuilla tauti ilmenee lievempänä ja paranee nopeammin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.