Mainos

Terveysbarometri 1998: Päihdeongelmat nousseet kuntien huolenaiheeksi

Päihteiden käytön lisääntyminen ja sen mukanaan tuomat ongelmat ovat keskeinen terveydenhuollon ongelma kunnissa, todetaan Terveysbarometri 1998:ssa.

Toiseksi huolenaiheeksi on noussut se, riittävätkö palvelut mielenterveystyössä pitkäaikaistyöttömyyden mukanaan tuomiin ongelmiin, kuten syrjäytymiseen, yksinäisyyteen ja päihteiden käyttöön.
-Terveydenhuoltoon ja terveyden edistämiseen varattujen varojen arvioidaan supistuvan kunnissa edelleen tänä vuonna. Myös kuntien näkymät terveyden edistämistyössä ovat synkentyneet selvästi, Terveyden edistämisen keskuksen toiminnanjohtaja Harri Vertio kuvailee.

Vertion mukaan lamavuosien aikana heikentynyt kuntien talous heijastuu nyt optimismin vähenemisenä. Toisin kuin kunnissa, kansanterveysjärjestöissä taloudelliset voimavarat ja henkilöstön määrä ovat jatkuvasti lisääntyneet. Järjestöt ovat myös osanneet hyödyntää kuntia paremmin mahdollisuuksia EU-rahoitukseen. Terveyden edistämisen keskus julkistaa terveysbarometrin nyt seitsemännen kerran. Barometria varten haastateltiin 192 terveysjohtajaa, joista 120 kunnan terveyskeskusjohtajaa ja 72 kansanterveysjärjestön johtajaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.