Mainos

"Terveydenhuoltoon tarvitaan turvatarkastuksia"

Lääkäriliiton puheenjohtajan Heikki Pälven mielestä monilla terveydenhuollon työpaikoilla turvatarkastukset olisivat hyvin tarpeellisia.

Lääkäriliiton puheenjohtaja vaatii turvatarkastuksia myös terveydenhuoltoon. Puheenjohtaja Heikki Pälve sanoo, että monilla terveydenhuollon työpaikoilla turvatarkastukset olisivat yhtä tarpeellisia kuin esimerkiksi tanssipaikoilla tai oikeussaleissa.

Väkivallan uhka on terveydenhuollon ammateissa selvästi keskimääräistä yleisempää, mutta nykyisin eivät metallinpaljastimet ja muut turvatarkastukset ole sallittuja terveydenhuollossa.

Pälve pitää epäkohtana myös sitä, että henkilöstöön kohdistuva väkivalta on asianomistajarikos.

Hänen mielestään lakia olisi muutettava niin, että työnantajan edustaja voi tehdä tutkintapyynnön työntekijöihin kohdistuneesta väkivallasta ja uhkailusta.

Lääkäripäivien avajaisissa puhunut Pälve ehdottaa myös, että hoidon priorisointi toteutettaisiin potilaan omaa maksuosuutta säätelemällä. Kiireellistä ja vaikuttavaa hoitoa tuettaisiin verovaroin tuntuvammin kuin ei kiireellistä ja vähemmän vaikuttavaa hoitoa, josta potilas joutuisi maksamaan itse suuremman osan.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 4.1.2000)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.