Mainos

Terveydenhuolto suurennuslasin alla

Suomessa terveydenhuollon kehittämiseen panostetaan tällä hetkellä voimakkaasti. Tekes on aloittanut kansallisen FinWell-ohjelman, joka pyrkii kehittämään terveydenhuollon palveluja seuraavan viiden vuoden aikana.

Riskienhallinnan ammattilaisen mukaan sairaala on vaarallinen paikka: Euroopassa potilasturvallisuus pettää 11 prosentilla potilaista. Sairaalabakteerit jylläävät, tapahtuu liukastumisia, sängystäputoamisia tai virheitä esimerkiksi lääkkeidenjakelussa.

Marsh Healtcare Services Europen johtajan Jo Wilsonin mielestä sairaalat tuhlaavat resursseja ja laiminlyövät potilasturvallisuuden. Wilsonin mukaan keskeistä on asioiden sujuvuus potilaan kannalta. Tällä hetkellä potilas joutuu sopeutumaan sairaalan tapaan tehdä asioita.

Sama näkökulman muutoksen tarve nousee esiin myös Tekesin koordinoimassa FinnWell-ohjelmassa, jonka avulla yritetään kehittää terveydenhuollon laatua ja parantaa tehokkuutta. Tavoitteena on myös synnyttää uusia terveysteknologisia tuotteita ja palveluita. Viiden vuoden aikana ohjelma panostaa terveydenhuollon kehittämiseen yli 150 miljoonaa euroa.

Myös yhteistyöllä on Tekesin ohjelmassa merkittävä rooli. Se pyrkii kaatamaan vanhoja raja-aitoja ja rahoittaa muun muassa julkisen sektorin, tutkimuslaitosten ja yritysten yhteisiä pilottihankkeita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.