Mainos

Terveydenhuollon sähköisen arkiston luominen etenee

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan keskitetyn sähköisen arkiston luominen on selkeä poliittinen tavoite tällä hallituskaudella.

Terveydenhuollon valtakunnallisen sähköisen arkiston luominen etenee. Tietoyhteiskuntaohjelman ministeriryhmä on antanut täyden tukensa hankkeelle.

Sähköisen arkiston luominen on keskeinen kuntien ja valtion tietohallinnon yhteistyötä selvittävän työryhmän väliraporttiin sisältyvistä kehittämisehdotuksista. Keskitetyn arkiston muodostamista puoltavat ministeriryhmän mielestä kustannustehokkuus, toimintavarmuus, turvallisuus ja ennen kaikkea suuri kehityspotentiaali tulevaisuudessa tehtävien ratkaisujen varalta.

Tekniikka on kehittynyt niin nopeasti, ettei tällaisissa ratkaisuissa voida enää noudattaa julkisen palvelujärjestelmän hierarkkisia ja hallinnollisia rajoja.

Pääministeri Matti Vanhasen mukaan terveydenhuollon keskitetyn sähköisen arkiston luominen on selkeä poliittinen tavoite tällä hallituskaudella. Sosiaali- ja terveysministeriö on jo aloittanut kansallisen terveyshankkeen rahoituksella sähköisen arkiston toiminnallisen ja teknisen määrittelyn. Ministeriö selvittää myös keskitettyyn ratkaisuun liittyvät lainsäädännön muutostarpeet.

Tavoitteena on, että vielä kuluvan vuoden kuluessa terveydenhuollon paikalliset toimijat ja tietojärjestelmien toimittajat voivat ryhtyä suunnittelemaan itse toimeenpanohankkeita.

Pääministeri Vanhanen asetti tämän ns. KuntaTIME-työryhmän viime vuoden joulukuussa kehittämään kuntien ja valtion tietohallinnon yhteentoimivuutta. Työryhmän tavoitteena on mm. löytää keinoja lisätä yhteistyötä, vaikuttaa kuntien ja valtion tuottavuuskehitykseen, vähentää päällekkäisyyksiä, yhdenmukaistaa tietorakenteita ja tietojärjestelmiä sekä selvitellä yhteistyön organisointimuotoja.

Työryhmän puheenjohtajana toimii Espoon kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen. Ryhmässä on edustettuina kuntien, kuntayhtymien, maakuntaliittojen, Kansaneläkelaitoksen, Julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunnan, Suomen kuntaliiton ja eri ministeriöiden edustajia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.