Mainos

Terveydenhuollon kulujen nousu kiperä ongelma länsimaissa

Terveydenhuollon kustannusten nousu on ongelma kaikkialla länsimaissa. Tutkimuksen mukaan kuluja olisi karsittava, mutta se vaatisi nykyistä parempaa suunnittelua ja koordinointia.

Tutkimusta varten tehtyyn kyselyyn vastasi parisataa sairaaloiden johtajaa, lääkäriä ja rahoittajaa muun muassa Suomesta, Britanniasta, Saksasta, Hollannista ja Yhdysvalloista.

- Teknologia ja lääketiede kehittyvät hurjaa vauhtia, ja se lisää kustannuksia. Kun uusilla hoitomuodoilla hoidetaan potilaita, tulokset eivät välttämättä ole sen parempia kuin vanhemmilla ja edullisemmilla hoidoilla saadut, sanoo tutkimuksen tehneen konsulttiyhtiö PricewaterhouseCoopersin terveydenhuollon asiantuntija Kirsi Kiviniemi.

Turhan kalliiden hoitojen käyttöä ovat perinteisesti suitsineet pääasiassa lääkärit. Tutkimuksen mukaan tällaiset ns. portinvartijat ovat kuitenkin häviämässä. Kiviniemen mukaan lääkäreillä ei ole enää samalla tavoin "omia" potilaita kuin aiemmin.

-Toimintakulttuuri on muuttumassa. Nyt lähetetään helpommin erikoissairaanhoitoon, joka on kaikkein kallein paikka tuottaa palveluita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.