Mainos

Terveydelle vaarallisia nestesaippuoita pois myynnistä

Hellä-, Perhe-, Sport- ja Sauna-nestesaippuat vedetään myynnistä, sillä niistä on tutkimuksissa löytynyt korkeita bakteeri- ja hiivasienipitoisuuksia.

Terveydelle haitallisia nestesaippuoita vedetään myynnistä. Kuluttajaviraston teettämien tutkimusten perusteella kotimaisista Hellä-, Perhe-, Sport- ja Sauna-nestesaippuoista on löytynyt korkeita bakteeri- ja hiivasienipitoisuuksia.

- Tämä Perhe-nestesaippua, missä on todettu äkäistä bakteeria, voi aiheuttaa heikkokuntoiselle ihmiselle terveyshaittoja. Vastustuskyvyltää heikkokuntonen vanhus, vakavasti perussairas tai esimerkiksi antibioottikuurilla oleva henkilö voi saada virtsatie- tai haavainfektion saippuan käyttämisestä, sanoo tuoteturvallisuuspäällikkö Tomi Lounema kuluttajavirastosta.

Tutkimuksen mukaan vastustuskyvyltään heikkokuntoisetkuten vanhukset ja vakavasti sairaat henkilöt voivat saada bakteerista infektioita. Saippuat valmistanut tamperelainen GS-yhtymä vetääkin kaikki saippuat pois myynnistä. Saippuoita ostaneita ihmisiä kehotetaan palauttamaan tuotteet myyjäliikkeeseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.03.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.