Terveydelle vaarallisia nestesaippuoita pois myynnistä

Hellä-, Perhe-, Sport- ja Sauna-nestesaippuat vedetään myynnistä, sillä niistä on tutkimuksissa löytynyt korkeita bakteeri- ja hiivasienipitoisuuksia.

Terveydelle haitallisia nestesaippuoita vedetään myynnistä. Kuluttajaviraston teettämien tutkimusten perusteella kotimaisista Hellä-, Perhe-, Sport- ja Sauna-nestesaippuoista on löytynyt korkeita bakteeri- ja hiivasienipitoisuuksia.

- Tämä Perhe-nestesaippua, missä on todettu äkäistä bakteeria, voi aiheuttaa heikkokuntoiselle ihmiselle terveyshaittoja. Vastustuskyvyltää heikkokuntonen vanhus, vakavasti perussairas tai esimerkiksi antibioottikuurilla oleva henkilö voi saada virtsatie- tai haavainfektion saippuan käyttämisestä, sanoo tuoteturvallisuuspäällikkö Tomi Lounema kuluttajavirastosta.

Tutkimuksen mukaan vastustuskyvyltään heikkokuntoisetkuten vanhukset ja vakavasti sairaat henkilöt voivat saada bakteerista infektioita. Saippuat valmistanut tamperelainen GS-yhtymä vetääkin kaikki saippuat pois myynnistä. Saippuoita ostaneita ihmisiä kehotetaan palauttamaan tuotteet myyjäliikkeeseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.03.2002).

Lue myös:

    Uusimmat