Mainos

Tervetuliaislahja olikin huijaus - seurauksena jopa 80 euron kuukausimaksuja

Poliisin tietoon on tullut nettihuijauksia, joissa edullisen tervetuliaistuotteen tilaamalla on joutunut maksamaan tuntuvia kuukausittaisia maksuja.

Hämeen poliisilla juttuja on tutkinnassa kymmenkunta ja koko maassa yli 70. Uhreilta on veloitettu luottokortilta jopa 80 euron kuukausiveloituksia.

Toimintamalli on tapauksissa ollut samanlainen. Netissä tai Facebookissa on ollut mainos, jossa on tarjottu esimerkiksi Niken lenkkitossuja kahden euron hintaan. 

Jotta tervetuliaislahjan on saanut, on asiakkaan pitänyt vastata kyselyyn ja hyväksyä pienellä painetut ehdot, joiden mukaan tilaaja sitoutuu 40-80 euroa kuussa maksavaan jäsenyyteen.

Luvattuja tuotteita ei ole kuulunut, mutta korttia on veloitettu ensin kahden euron ja myöhemmin kymmenien eurojen edestä. Kuukausiveloitukset on saatu loppumaan vasta kun luottokortti on kuoletettu, sillä jäsenyyden irtisanominen yrityksen verkkosivuilla ei ole onnistunut.

Maksujen saajana on ollut jobform.com-, jobform.fi-, freshdesk.com- ja akusamas.com-nimisiä yrityksiä. Rahat ovat ohjautuneet tanskalaiselle tilille.

Poliisi kehottaa tutustumaan huolellisesti tilausehtoihin ennen luottokorttitietojen syöttämistä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.