Mainos

Terveisiä Rehnille ja Väyryselle: Kumpula-Natri ja Sinnemäki tyrmäävät vaalien aikaistamisen

Eurovaaliehdokkaat Miapetra Kumpula-Natri (sd.) ja Anni Sinnemäki (vihr.) tyrmäävät keskustan eurovaaliehdokkaiden Olli Rehnin ja Paavo Väyrysen pohdiskelut eduskuntavaalien aikaistamisesta.

Molemmat ehdokkaat sanoivat MTV Uutisten Matkalla Brysseliin -haastattelussa, ettei eduskunnan hajottamiseen ole ainakaan vielä mitään perusteita.

Kumpula-Natri sanoi kertoneensa mielipiteensä myös suoraan EU-komissaari Olli Rehnille yhteisömedia twitterissä.

– Minun mielestäni Euroopasta ei kannata tuoda niitä huonoja esimerkkejä Suomeen. Suomea pidetään vakaana ja hyvänä demokratiana, ja siihen ei kuulu tämmöinen vaaliajankohdilla pelaaminen. Ja sen takia on ylpeyden aihe, ettei meillä hajotusvaaleja juurikaan käytetä, vaan hoidamme hallituksessa tehtäviä kukin vuorollaan ja kansalaiset äänestävät sitten ajallaan, totesi Kumpula-Natri haastattelussa.

Myöskään Sinnemäki ei nähnyt syytä eduskuntavaalien aikaistamiseen.

– Minun mielestäni tässä kohtaa sellaista päätöstä ei voi tehdä. On hyvä muistaa, että perustuslainkin mukaan pitää olla hyvin äärimmäinen tilanne, että hajotetaan eduskunta. Voisi nähdä, että jotkut kehityskulut voisivat johtaa siihen, että vaalit olisivat aikaisemmin kuin ensi keväänä, mutta nyt ei vielä ole tapahtunut mitään sellaista, arvioi Sinnemäki.

Ei NATO:lle, kyllä EU-pakotteille

Kumpikaan eurovaaliehdokas ei pidä Suomen NATO-jäsenyyttä ajankohtaisena, vaikka pitävätkin Venäjän toimintaa Ukrainassa huolestuttavana.

Sekä Kumpula-Natri että Sinnemäki ovat sitä mieltä, että Suomen on pysyttävä Venäjä-pakotteissa EU:n yhteisessä rintamassa.

– Totta kai me haluamme katsoa myös vaikutusarviot niin, että mahdolliset kauppapakoteet eivät sitten osu suomalaisten nilkkaan tai eurooppalaisten nilkkaan epätasaisesti, vakuutti Kumpula-Natri.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.