Terveelliset huonekalut tekevät tuloaan

Terveyden lisäksi tärkeää terveysvaikutteisissa huonekaluissa on muoto- ja väri. Niissä skaalaa riittää mutta punainen on muotiväri ja epäterveellisten kalujen välttäminen trendi.

-Valitaan ergonomisia huonekaluja, se näkyy mm. kovasti mainostettujen sänkyjen kohdalla. Tekstiileissä valitaan sellaisia kankaita joista ei aiheudu allergiaa, Habitare-messujen näyttelytoimikunnan puheenjohtaja Antti Wuorenjuuri sanoo.

Töissä ja koulussa pitäisi pitäisi istua ja olla selkää säästävästi, mukavasti ja vaivoja välttävästi. Niinpä huonekalukaupan myynnin kasvu on muuttanut pois kotoa.

-Julkisen tilan kalustaminen on kasvanut eniten. Toimistoihinhan on tullut uusia vaatimuksia tietokoneiden, tietotekniikan ja kommunikaation vuoksi, jolloin se vaatii uusia kalusteita, Wuorenjuuri kertoo.

Tauon paikka pitäisi olla jokaisessa tekemisessä. Ja kun suomessa on ollut noususuhdanne niin huonekalualallakin on mennyt mukavasti. Toinen ala on työntänyt toista menestykseen.

-Nyt on rakennettu voimakkaasti ja se on vaikuttanut suuresti. Sekä asuntojen rakentaminen että julkisten tilojen rakentaminen vaikuttaa sisustamiseen.

Myös kotona voi olla terveellisesti, jopa tosi vanhoin keinoin. Keinutuoli on nimittäin tuoreen tutkimuksen mukaan todettu terveelliseksi, keinuttelu kun pitää liikkeessä 10-15 prosenttia lihasmassasta. Keinutuolejakaan -ainakaan suomalaisia- ei mene tarpeeksi kaupaksi sillä tuonti on jyrännyt viennin.

-Suurin yksittäinen syy on hinta. Huonekalujen tekeminen on edelleen käsityötä. Suuri massa tulee edullisista huonekaluista, jotka tehdään ulkomailla, Wuorenjuuri sanoo.

Muotoilun ja kunkin silmää miellyttävien värien lisäksi terveysseikat ovat nyt niitä joiden perusteella ihmiset tekevät mielestään tyydyttäviä sisustusratkaisuja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja